Home

Robinhood постигна съдебно споразумение с властите в Калифорния

05.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood постигна съдебно споразумение с властите в Калифорния

Крипто подразделението на Robinhood приключи разследването на предходните си практики, съгласявайки се да плати глоба в размер на $3.9 милиона след обвиненията, че не са позволили на клиентите си да теглят криптовалути от 2018 до 2022 г.

В изявление, публикувано в сряда, главният прокурор на Калифорния Роб Бонта обяви, че Министерството на правосъдието на щата е постигнало споразумение за $3.9 милиона с Robinhood. Разследването установи, че клиентите са били ограничени да изтеглят своите крипто притежания, което ги е принудило да ги продадат обратно на борсата, за да се оттеглят от платформата. Становището на министерството гласи:

Robinhood заблуждаваше клиентите, популяризирайки идеята, че ще се свърже с множество търговски платформи, за да осигури най-добрите налични цени, което не винаги бе така.

Бонта подчерта, че това решение трябва да послужи като ясно предупреждение:

Независимо дали сте традиционен трейдър на дребно или платформа за криптовалути, спазването на калифорнийските закони за защита на потребителите и инвеститорите е задължително.

Като част от условията на споразумението Robinhood е длъжна да позволи на клиентите да изтеглят своите крипто авоари и да ги прехвърлят във външни портфейли. Компанията също така трябва ясно да оповести, че ще съхранява крипто активите и може да забави сетълмента, ако възникнат опасения относно сигурността на мрежата.

В сряда цената на акциите на Robinhood на Nasdaq спадна с 1.34% и затвори на ниво от $19.11.

Компанията изглежда удвоява фокуса си върху криптовалутите. През юни Robinhood разкри плановете си да придобие крипто борсата Bitstamp, като се очаква сделката да бъде финализирана до средата на 2025 г.

През второто тримесечие на тази година приходите на Robinhood от крипто транзакции нараснаха до $81 милиона, отбелязвайки 161% ръст в сравнение с предходната година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Намаляването на лихвите с 0.5% е “политически ход” – Доналд Тръмп

Доналд Тръмп разкритикува неотдавнашното решение на Федералния резерв да намали основния си лихвен процент с половин пункт, като го нарече “политическа маневра” и предположи, че по-малкото намаление би било по-подходящо.

20.09.2024 19:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Игра от платформата на Telegram пусна собствен токен, започвайки търговия на Binance

Играта за печелене с докосване (Tap-To-Earn) в рамките на приложението Telegram, Catizen, официално пусна своя токен, CATI, който вече е достъпен за търговия на Binance и други големи борси.

20.09.2024 19:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.