Home

Япония намалява данъчната ставка за криптовалутите от 55% на 20%

03.09.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония намалява данъчната ставка за криптовалутите от 55% на 20%

Япония е готова да намали значително данъка си върху криптовалутите, като го редуцира от сегашните 55% на 20%.

Тази значителна промяна има за цел да отговори на опасенията на инвестиционната общност и да опрости данъчния процес за дигиталните активи.

Агенцията за финансови услуги (FSA) се застъпи за тази реформа, предлагайки криптовалутите да се третират като финансови активи, а не като различни доходи. Това предложение е част от по-широката стратегия на Япония за модернизиране на системите за управление на активи и данъчно облагане.

От известно време се наблюдава натиск както от страна на крипто индустрията, така и от страна на инвеститорите за реформиране на съществуващата данъчна структура. Високата данъчна ставка е основен спорен момент, като мнозина призовават за намаляване на размера на данъка на 20%, подобна на ставката, прилагана за други инвестиционни продукти.

По време на Web3 конференцията “WebX” Огура Масанобу, заместник-генерален секретар на Либерално-демократическата партия, обсъди основанията за тази данъчна промяна. Той наблегна на необходимостта от логична обосновка, точни прогнози за приходите и обществена подкрепа за новия данъчен подход, твърдейки, че признаването на криптовалутите за легитимна инвестиция е от съществено значение.

Тази потенциална данъчна корекция означава значителна промяна в позицията на Япония по отношение на дигиталните валути, като целта е да се създаде по-благоприятна инвестиционна среда и да се стимулира растежът в крипто сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Бивши служители на SEC ще свидетелстват за крипто регулирането на изслушване в Конгреса

Бивши високопоставени служители от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) се готвят да дадат показания по време на изслушване в Конгреса, на което ще бъде разгледан подходът на агенцията към регулирането на криптовалутите.

17.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Големи крипто компании обединяват усилията си за постигане на съответствие с MiCA

Научната фондация за DLT (DSF) стартира крипто алианса MiCA на 16 септември, като учредители са Hedera, Ripple и фондация Aptos.

16.09.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Директорът на Circle призовава за глобални стандарти, тъй като стабилните монети набират популярност

Circle, която стои зад USDC, е оптимистично настроена по отношение на масовото приемане на стабилните монети като ключов компонент на дигиталните финанси.

16.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Конгресмен представи нов законопроект за опростяване на крипто правилата в САЩ

Конгресменът от Тенеси Джон Роуз представи законодателен акт, наречен „BRIDGE Digital Assets Act“, който има за цел да преработи регулаторната рамка на САЩ за криптовалутите.

15.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.