Home

Питър Шиф критикува “забавеното” представяне на Биткойн

02.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Питър Шиф критикува “забавеното” представяне на Биткойн

Привърженика на златото и известен скептик по отношение на Биткойн, Питър Шиф, наскоро разкритикува представянето на криптовалутата, като посочи, че печалбите на BTC за годината са концентрирани предимно през първите два месеца.

От края на февруари насам Биткойн е отбелязал спад от над 8%, докато златото е реализирало ръст от около 23% за същия период от време.

Шиф отбеляза, че инерцията явно се е изместила от BTC.

Въпреки че водещата криптовалута успя да се възстанови след резкия си спад в началото на август, той все пак приключи месеца със загуба от 8.74%, което е неуспех за бичите инвеститори.

Исторически погледнато, септември често е бил труден месец за Биткойн, като положителната възвръщаемост е рядкост. Например, през 2019 г. BTC загуби 13.91% през септември, а през 2014 г. спадна с 19.31%.

Въпреки това, пейзажът може да се промени този месец, тъй като се очаква Федералният резерв на САЩ да намали лихвените проценти, което потенциално може да повлияе на траекторията на криптовалутата.

Освен това Биткойн ETF-ите, които по-рано възобновиха инвеститорския интерес и допринесоха за пика на цената през март, напоследък изпитват затруднения. Миналата седмица BTC ETF-ите претърпяха отлив на обща стойност $277 милиона и дори изключително успешният IBIT ETF на BlackRock се сблъска с втория в историята си случай на отрицателни движения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн скочи до $63,000, след като Фед намали лихвите за пръв път от 4 години насам

За първи път от 4 години насам Федералният резерв намали лихвените проценти, което доведе до ръст в цените на криптовалутите.

19.09.2024 15:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп направи първата си поръчка с Биткойн в заведение в Ню Йорк

Доналд Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия, се прочу с това, че стана първият бивш президент на САЩ, извършил транзакция с водещата криптовалута.

19.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Робърт Кийосаки: Цената на Биткойн ще се повиши след намаляването на лихвените проценти

Известният автор на книгата *Богат татко, беден татко* Робърт Кийосаки смята, че Биткойн е на прага на голямо увеличение на цената след решението на Федералния резерв да намали лихвените проценти.

19.09.2024 11:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.