Home

Правните проблеми на Павел Дуров предизвикват безпокойство на крипто пазара

29.08.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правните проблеми на Павел Дуров предизвикват безпокойство на крипто пазара

Главният изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров е изправен пред правни проблеми в цяла Европа, което предизвика безпокойство в сектора на криптовалутите.

Във Франция срещу Дуров е повдигнато обвинение и му е забранено да напуска страната, а гаранцията е определена на €5 милиона. Той е обвинен в участие в престъпни дейности чрез Telegram, въпреки че адвокатът му определя обвиненията като неоснователни.

Освен това Дуров е разследван в Индия и Европейския съюз, а в Швейцария срещу него е подадена отделна жалба, свързана с насилие над деца.

Тези правни проблеми създават несигурност за инвеститорите в Toncoin, криптовалута, свързана с Telegram. Големи инвеститори, сред които Pantera Capital и Animoca Brands, са вложили значителни средства в Toncoin, но стойността на токена наскоро спадна с 15%.

Някои от тях остават обнадеждени, но други, като Ласе Клаусен от 1kx, предупреждават, че ситуацията може да доведе до значителни пазарни сътресения.

Въпреки предизвикателствата, свързани с Дуров, Toncoin е до голяма степен отделен от правните проблеми на Telegram. Експертите смятат, че криптовалутата може да продължи да се развива самостоятелно. Междувременно по-широкият крипто пазар проявява смесени реакции, като Биткойн и Етериум демонстрират известна устойчивост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

BNY Mellon получи одобрение за крипто попечителство от SEC

BNY Mellon, най-голямата попечителска банка в САЩ, според съобщенията е получила освобождаване от счетоводния бюлетин 121 на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за своите институционални операции по крипто попечителство.

21.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Индия обмисля забрана на чат приложението Telegram – ето защо

Telegram е изправен пред потенциални ограничения в Индия след значителен пробив в сигурността, свързан с приложението.

20.09.2024 21:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.