Home

Nasdaq чака одобрение, за да започне да търгува с Биткойн опции

28.08.2024 6:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nasdaq чака одобрение, за да започне да търгува с Биткойн опции

Nasdaq търси регулаторно одобрение за въвеждане и търговия с опции, свързани с Биткойн индекс, съобщи борсовият оператор във вторник.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) все още не е разрешила опции, свързани с отделни борсово търгувани фондове (ETF), които следят спот цените на Биткойн, включително заявлението на Nasdaq за търговия с опции върху iShares Bitcoin Trust на BlackRock, който е на стойност $21.3 милиарда.

Тези предложени индексни опции, които представляват деривати, позволяващи бърза и рентабилна експозиция към Биткойн, ще предоставят на институционалните инвеститори и търговците още един инструмент за управление на експозицията им към водещата криптовалута. Мат Хуган, главен инвестиционен директор на Bitwise, компания, която стартира собствен Биткойн ETF по-рано тази година, подчерта важността на наличието на Биткойн опции.

„Биткойн опциите са от съществено значение за пълното интегриране на този клас активи на пазара“, заяви Хуган. „Опциите за ETF ще добавят липсващ елемент към пейзажа на ликвидността.“

Опциите, като листвани деривати, предоставят на притежателите си правото да купят или продадат актив, като например акция или борсово търгуван продукт, на предварително определена цена до определена дата. Търговците често използват опциите, за да увеличат покупателната си способност на по-ниска цена, докато институционалните инвеститори ги използват като инструмент за управление на риска. Предложените от Nasdaq опции за Биткойн индекс ще следват CME CF Bitcoin Real-Time Index, който проследява фючърсните и опционните договори за Биткойн на борсата CME Group, обясниха от Nasdaq.

Междувременно, докато регулаторните органи обсъждат одобрението на опциите за новите спот Биткойн ETF, търговците се насочват към други алтернативи, като например наскоро стартиралите ETF с ливъридж, свързани с Биткойн, заедно с опциите върху тези фондове. Борсите започнаха да подават заявления за опции за спот Биткойн ETF веднага след като SEC одобри базовите ETF през януари. През последните седмици обаче тези заявления са били оттеглени и подадени отново поради обратна връзка от SEC, според източници, запознати със ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Каква част от притежателите на Биткойн са на печалба след като цената проби $64,500?

След като цената на Биткойн проби над $64,000 по-голямата част от притежателите на криптовалутата са на печалба.

26.09.2024 18:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн достигна едномесечен връх, пробивайки $65,000 – ето каква е причината

Цената на Биткойн достигна едномесечен връх, а много от анализаторите очакват възходящата тенденция да се запази.

26.09.2024 17:32 1мин. четене Kosta Gushterov

Добра или лоша новина е одобрението на търговията с опции върху Биткойн ETF?

Пазарът на Биткойн опции достигна важен етап с одобрението на търговията с опции върху iShares Bitcoin Trust на BlackRock от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ.

26.09.2024 14:09 2мин. четене Kosta Gushterov

Крипто спот ETF-ите в САЩ продължават с позитивните резултати

Спот фондовете за търговия с Биткойн (ETF) в САЩ отбелязаха пети пореден ден на положителни нетни притоци в сряда, възлизащи на $105.9 милиона.

26.09.2024 13:36 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.