Home

Платформа за крипто кредитиране постигна споразумение със SEC

27.08.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Платформа за крипто кредитиране постигна споразумение със SEC

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) постигна споразумение с платформа за криптозаеми след обвинения, че компанията е продавала нерегистрирани ценни книжа и е действала като нерегистрирано инвестиционно дружество.

Plutus Lending, компанията, която стои зад Abra, се съгласи с условията на споразумението, без да признава или отрича обвиненията на SEC, като конкретните санкции ще бъдат определени от съда.

Според Bloomberg платформата на Abra, известна като Abra Earn, е позволявала на инвеститорите на дребно да депозират активите си в криптовалута в замяна на лихва, представяйки се като лесен начин за получаване на възвръщаемост от физически лица. В пиковия момент на програмата се съобщава, че тя е разполагала с активи на стойност около $600 милиона, като близо $500 милиона от тази сума са дошли от американски инвеститори, както се посочва в съобщение на SEC от понеделник.

В жалбата на SEC се твърди, че платформата за кредитиране е прилагала „дискреционни инвестиционни практики“, за да генерира висока възвръщаемост със средства на потребителите. В нея се твърди, че в продължение на две години Abra е работила като „нерегистрирано инвестиционно дружество“, издавайки това, което SEC счита за „ценни книжа“, и е държала 40% от общите си активи в инвестиционни ценни книжа, включително заеми на крипто активи на институционални кредитополучатели.

В отговор Abra започна да закрива програмата Earn през юни 2023 г., като инструктира своите базирани в САЩ клиенти да изтеглят активите си.

Говорител на компанията отбеляза, че нито един клиент не е бил ощетен вследствие на споразумението или закриването на програмата Earn. Всички активи, включително натрупаните лихви, принадлежащи на базираните в САЩ клиентиса били прехвърлени в техните сметки в Abra Trade през 2023 г. Компанията продължава да работи в САЩ чрез Abra Capital Management, инвестиционен консултант, регистриран от SEC, като осигурява постоянно спазване на нормативните изисквания и защита на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

BNY Mellon получи одобрение за крипто попечителство от SEC

BNY Mellon, най-голямата попечителска банка в САЩ, според съобщенията е получила освобождаване от счетоводния бюлетин 121 на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за своите институционални операции по крипто попечителство.

21.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Индия обмисля забрана на чат приложението Telegram – ето защо

Telegram е изправен пред потенциални ограничения в Индия след значителен пробив в сигурността, свързан с приложението.

20.09.2024 21:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.