Home

Етериум може да надмине Биткойн по пазарна капитализация в рамките на пет години според експерт

25.08.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум може да надмине Биткойн по пазарна капитализация в рамките на пет години според експерт

Крипто пазарът преживява бича промяна, отчасти подхранвана от спекулациите за потенциално намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.

На фона на този оптимистичен климат Ник Томайно, основател на 1Confirmation и известен крипто анализатор, направи забележителна прогноза на платформата X. Анализът на Томайно показва, че Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) по пазарна капитализация през следващите пет години.

Предположението му привлече сериозно внимание поради настоящата разлика в пазарната стойност на двете криптовалути. Съгласно информацията, пазарната капитализация на Биткойн е приблизително $1.2 трилиона, докато тази на Етериум възлиза на около $321 милиарда. Това поставя стойността на ЕТН на приблизително една четвърт от тази на BTC.

Основанието за тази прогноза се крие в продължаващото приемане на Етериум и неговата ключова роля в пространството на криптовалутите. Докато Биткойн често се смята за “дигитално злато” и в него са инвестирани значителни средства от институционални играчи, ЕTH има съществена роля за развитието на блокчейн технологията. Тя е основната платформа за разработване на децентрализирания интернет и се разглежда като съществена за неговата функционалност.

Нещо повече, Томайно очаква, че разширяването на случаите на употреба на Етериум може да привлече засилен интерес от страна на институционалните инвеститори на Уолстрийт, което потенциално да повиши глобалния му профил. Въпреки че тази прогноза е спекулативна и насочена към дългосрочните инвеститори, тя подчерта потенциала на алткойна за бъдещ растеж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Растежът на пазара на алткойни сигнализира за потенциална промяна в крипто сектора

Алткойн пазарът набира скорост, като неотдавнашното увеличение на пазарната капитализация с малко над 5.5% подсказва за началото на алткойн сезона.

21.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Председателят на Ripple премести 20 милиона XRP – за какво се подготвя?

Председателят на Ripple Крис Ларсен е прехвърлил 20 милиона XRP от 50-те милиона токена, които прехвърли наскоро.

21.09.2024 16:35 1мин. четене Kosta Gushterov

Анализатор прогнозира скорошен пробив за меме монета и алткойн от топ 20

Известен анализатор и търговец на криптовалути изрази оптимизъм по отношение на меме монета с ниска капитализация и друг алткойн

21.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководител от PayPal сподели, коя е по-добрата опция в сравнение с Етериум

Жозе Фернандес да Понте, ръководител на звеното за блокчейн, крипто и дигитални валути на PayPal, обяви, че решението за пускане на стабилната валута PYUSD в блокчейна на Solana е продиктувано от ограниченията, установени в мрежата на Етериум.

21.09.2024 8:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.