Home

Tron изпревари Solana като платформа за търговия с меме монети

24.08.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tron изпревари Solana като платформа за търговия с меме монети

Tron мрежата наскоро се превърна в най-добрата платформа за търговия с меме монети, изпреварвайки Solana, благодарение на успеха на новата платформа за търговия с меме монети Sunpump.

Това развитие измества вниманието от доминиращата досега платформа на Solana – Pump.fun.

На 21 август Sunpump изпревари Pump.fun както по дневни приходи, така и по обем на транзакциите. Според Dune Analytics Sunpump е генерирала 3.65 милиона TRX (около $571,000), докато Pump.fun е реализирала 2,575 SOL (около $368,000). Освен това Sunpump е осъществила повече дневни транзакции, обработвайки 7,531 транзакции в сравнение с 6,941 транзакции на Pump.fun.

Тази промяна бележи сериозна трансформация в пейзажа на търговията с меме монети, като Tron вече завзема голяма част от пазарния дял, който някога принадлежеше на Solana. Стартирането на Sunpump на 13 август от основателя на Tron, Джъстин Сън, изглежда е било стратегически ход за привличане на трейдъри, които преди това са били активни в Solana.

За известно време SOL бе водеше на пазара на меме криптовалути, подпомогната от популярността на своята стартова платформа Pump.fun, която улесняваше лансирането и набирането на популярност на меме токените. Въпреки това, тъй като пазарът на Solana стана пренаселен, трейдърите започнаха да мигрират към Sunpump на Tron, търсейки нови възможности.

Този наплив на активност в Sunpump доведе до значително увеличение на обема на търговията на децентрализираните борси (DEX) на Tron. Данните от DeFiLlama отчитат 558% увеличение на DEX обема на Tron през последната седмица, докато при DEX обема на Solana се наблюдава спад от над 24%.

Тези промени са се отразили и на стойността на местните токени на двете мрежи. Според CoinMarketCap TRX на Tron е нараснал с над 20% през последната седмица, докато SOL на Solana е отбелязал ръст от 10%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кой крипто проект се очертава като основен конкурент на Solana според експерт

Раул Пал, главен изпълнителен директор на Real Vision и виден макро анализатор, е идентифицирал блокчейн от първи слой, който според него може да стане доминиращ в крипто пространството.

19.09.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Puma навлиза в сектора на Web3 игрите чрез партньорство с крипто компания

Puma, водеща световна спортна марка, разширява участието си в блокчейн технологията чрез ново сътрудничество в областта на Web3 игрите.

19.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Worldcoin тества лицево разпознаване за сигурност на приложението си

Worldcoin (WLD) обяви, че ще започне да тества технология за разпознаване на лица за потребителите на приложението World App.

19.09.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.