Home

Председателят на Фед Джером Пауъл говори в Джаксън Хоул – ето какво трябва да знаете

23.08.2024 17:15 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Председателят на Фед Джером Пауъл говори в Джаксън Хоул – ето какво трябва да знаете

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл изнася речта си на дългоочаквания икономически симпозиум в Джаксън Хоул.

Изказванията на Пауъл, известен с предпазливия си подход и внимателния си език, дават важна представа за следващите стъпки на Фед. Финансовият свят е настръхнал в очакване на така необходимото намаляване на лихвите след продължителен период на високи лихвени проценти. По-специално инвеститорите се надяват на намаление с поне 0.5% през септември.

Тези настроения се засилиха след неотдавнашните пазарни сътресения, които за един ден изтриха $2 трилиона от фондовия пазар, предизвиквайки паника и увеличавайки исканията за решителни действия от страна на централната банка.

Събитието се случва непосредствено след като Бюрото по трудова статистика на САЩ ревизира данните за ръста на работните места в посока надолу с 818,000, което е най-голямата корекция от 2009 г. насам. Това говори за отслабване на пазара на труда, което наред с намаляването на инфлацията може да окаже влияние върху предстоящите решения на Федералния резерв относно лихвените проценти.

Пауъл заяви, че последиците от пандемията почти са отминали и инфлацията е намаляла значително. Освен това пазарът на труда вече не е прегрят.

Председателят на Фед заяви, че работата им не е приключила, но те постигат напредък, тъй като настоящата парична политика облекчава инфлацията и тя се доближава до целта от 2%.

Той казва също, че доверието му е нараснало с последните данни. Фед не очаква по-нататъшно охлаждане на условията на пазара на труда, а икономиката продължава да расте със стабилни темпове.

Въпреки това Пауъл заявява, че рискът от понижаване на заетостта се е увеличил и че времето за намаляване на лихвените проценти ще зависи от бъдещите данни.

Той е убеден, че инфлацията може да се понижи до 2% при наличието на силен пазар на труда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън критикува Тръмп и Харис по отношение на крипто политиките

Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano и Етериум, изрази загриженост относно крипто политиките на бившия президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис.

21.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.