Home

Ще повлияе ли речта на Джером Пауъл в Джаксън Хоул на Биткойн?

23.08.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще повлияе ли речта на Джером Пауъл в Джаксън Хоул на Биткойн?

Джером Пауъл ще говори утре на годишната среща на централните банкери в Джаксън Хоул, а забележките му могат да имат сериозни последици за Биткойн и по-широките финансови пазари.

Инвеститорите внимателно следят дали той ще даде знак за промени в паричната политика.

Събитието се случва непосредствено след като Бюрото по трудова статистика на САЩ ревизира данните за ръста на работните места в посока надолу с 818,000, което е най-голямата корекция от 2009 г. насам. Това предполага отслабване на пазара на труда, което наред с облекчаването на инфлацията може да повлияе на предстоящите решения на Федералния резерв относно лихвените проценти.

Неотдавна протоколите на Федералния комитет по операциите на открития пазар разкриха вътрешни дебати относно потенциалното намаляване на лихвените проценти през 2024 г. Предвид по-мекия пазар на труда и намаляващата инфлация мнозина очакват Пауъл да намекне за по-ниски лихвени проценти, вероятно още през септември.

Пазарните анализатори преценяват какво да очакват. Куин Томпсън от Lekker Capital смята, че икономическите данни сега подкрепят по-миролюбивата позиция на Фед, докато авторът Марк Минервини предполага, че Уолстрийт очаква ясен сигнал, че намаляването на лихвите е на хоризонта.

За Биткойн всяка индикация за намаляване на лихвите може да бъде положителен фактор, тъй като по-ниските лихви често карат инвеститорите да се отклоняват от по-безопасни активи като облигациите и да се насочват към по-рискови опции като криптовалутите. Ако обаче Пауъл клони към запазване или затягане на политиката, това може да окаже низходящ натиск върху BTC и други рискови активи.

В крайна сметка всички погледи ще бъдат насочени към речта на Пауъл, тъй като както тонът му, така и конкретният език биха могли да окажат значително въздействие върху пазара, както се вижда от предишните обръщения в Джаксън Хоул.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Майкъл Сейлър прогнозира ръст за Биткойн, след като SEC одобри опциите за ETF-ът на Blackrock

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър сподели оптимистичната си прогноза за Биткойн след одобрението на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) на опциите за Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock.

21.09.2024 22:15 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн може да достигне $200,000 до 2025 г., твърди Джеф Кендрик от Standard Chartered

Джеф Кендрик, глобален ръководител на отдела за проучване на дигитални активи в Standard Chartered, прогнозира, че Биткойн може да достигне $200,000 до края на 2025 г., независимо от резултата от президентските избори в САЩ през 2024 г.

21.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Джон Болинджър откри и анализира бича формация на Биткойн

Легендарният трейдър Джон Болинджър предложи своя поглед върху текущите ценови движения на Биткойн (BTC), като подчерта потенциална бича формация.

21.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Растежът на пазара на алткойни сигнализира за потенциална промяна в крипто сектора

Алткойн пазарът набира скорост, като неотдавнашното увеличение на пазарната капитализация с малко над 5.5% подсказва за началото на алткойн сезона.

21.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.