Home

Мнозинството от крипто инвеститорите виждат в дигиталните активи ключ към богатството

23.08.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мнозинството от крипто инвеститорите виждат в дигиталните активи ключ към богатството

Според неотдавнашно проучване на EY-Parthenon 70% от крипто инвеститорите вече включват дигиталните активи в плановете си за управление на богатството.

Тази промяна свидетелства за отказ от разглеждането на крипто само като спекулативнa инвестиция.

Прашант Кер от EY подчерта, че освен за търговия, криптовалутите все повече се използват за плащания, като през последните две години тази употреба се е увеличила с 6% сред инвеститорите на дребно. Акредитираните инвеститори са демонстрирали още по-силно предпочитание към употребата на криптовалути при транзакции.

Проучването разкрива също, че 64% от инвеститорите на дребно вече са инвестирали в дигитални активи, а 69% възнамеряват скоро да увеличат инвестициите си. Този интерес се подхранва от неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн ETF-ите в САЩ и подобни развития в световен мащаб.

Освен това 63% от акредитираните инвеститори имат желание да инвестират в токенизирани активи в реалния свят (RWA) до 2027 г. Нарастващия интерес отразява по-широкото желание за иновативни инвестиционни възможности.

Нарастването на DeFi дейностите, включително 16% ръст на стейкинга и 11% ръст в употребата на DeFi платформите, подчертавайки разширяващата се роля на криптовалутите в различни финансови дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще има ли други понижения на лихвите от страна на Фед?

На 18 септември Федералният резерв на САЩ направи забележителен ход, намалявайки лихвените проценти с 50 базисни пункта, с което постави началото на нов цикъл на облекчаване.

19.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стабилността на цената на Биткойн е от решаващо значение за миньорите

Биткойн миньорите може да отчетат GAAP нетна печалба през това тримесечие, ако цената на Биткойн остане над $62,000 до края на месеца.

19.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.