Home

БРИКС: Ето какво представлява платежната система на съюза и как ще се бори с долара

21.08.2024 16:01 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Ето какво представлява платежната система на съюза и как ще се бори с долара

Концепцията БРИКС представлява коалиция от държави - Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка, Египет, Етиопия, Иран и Обединените арабски емирства, които се обединяват, за да засилят търговията и финансовите транзакции помежду си.

Членовете на съюза се стремят да увеличат икономическата си независимост, да стабилизират икономиките си срещу валутни колебания и да засилят колективното си влияние в световен мащаб чрез няколко проекта, ръководени от експерти. Сред ключовите им инициативи са BRICS Pay и валута, които са взаимосвързани елементи на една и съща стратегия.

BRICS Pay е платформата, предназначена да улесни транзакциите между тези държави. Нейната основна цел е да засили икономическото сътрудничество в рамките на блока БРИКС чрез рационализиране на трансграничните плащания.

Платформата има за цел да намали разходите за транзакции и времето за обработка, да намали зависимостта от западните финансови системи и да предпази тези икономики от валутните колебания и геополитическото напрежение, засягащи световните пазари.

Потенциални ползи о BRICS Pay

  • Ефективност на разходите: BRICS Pay има потенциала да намали значително търговските разходи чрез премахване на таксите за конвертиране на валута и намаляване на таксите за транзакции.
  • Бързина и удобство: Платформата би могла да рационализира транзакциите, като ги направи по-бързи и по-прости чрез свеждане до минимум на необходимостта от посредници.
  • Икономическа устойчивост: Чрез намаляване на зависимостта от щатския долар държавите от БРИКС могат да намалят чувствителността си към промени в икономическите политики на САЩ и колебания на пазара.
  • Засилено сътрудничество: Усъвършенстваната платежна система би могла да насърчи по-голяма търговия и инвестиции в рамките на групата БРИКС, като засили икономическите връзки и насърчи взаимния растеж.
  • Финансово приобщаване: Плащанията в рамките на БРИКС биха могли да разширят финансовите услуги до повече лица, особено в региони с ограничен достъп до традиционни банкови услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще има ли други понижения на лихвите от страна на Фед?

На 18 септември Федералният резерв на САЩ направи забележителен ход, намалявайки лихвените проценти с 50 базисни пункта, с което постави началото на нов цикъл на облекчаване.

19.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стабилността на цената на Биткойн е от решаващо значение за миньорите

Биткойн миньорите може да отчетат GAAP нетна печалба през това тримесечие, ако цената на Биткойн остане над $62,000 до края на месеца.

19.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.