Home

State Street предлага попечителство на дигитални активи с ново партньорство

20.08.2024 19:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
State Street предлага попечителство на дигитални активи с ново партньорство

Във вторник финансовият гигант State Street обяви партньорството си с крипто попечителя Taurus, за да предложи услуги за токенизация и дигитално попечителство, пригодени за институционални инвеститори.

Това сътрудничество е в съответствие с продължаващите усилия на компанията за въвеждане на иновативни продукти и услуги, свързани с дигитални активи, на фона на ръст в интереса към крипто индустрията.

State Street Corporation сключи стратегическо споразумение с Taurus SA, насочено към разширяване на крипто възможностите за клиентите на State Street Bank and Trust Company, според прессъобщение от 20 август.

Този ход е насочен главно към укрепване на решенията за дигитални активи на компанията. Чрез това партньорство State Street има за цел да разшири услугите си в областта на крипто активите и да предостави авангардни решения, които отговарят на нарастващите клиентски изисквания. Споразумението внася токенизацията и услугите за попечителство на дигитални активи в съществуващия пакет от услуги на компанията за администриране на фондове и счетоводство за дигитални активи.

Дона Милрод, ръководител на отдел “Решения за дигитални активи“ в State Street, подчерта значението на сътрудничеството, заявявайки от своя страна:

Партньорството с Taurus подчертава нашата постоянна отдаденост да се утвърдим като лидери в този бързо развиващ се клас активи. Това съобщение допълнително укрепва ангажимента ни да предоставяме на нашите клиенти изключително преживяване, свързано с дигиталните активи.

State Street планира да използва пакета от продукти на Taurus, включително Taurus-PROTECT и Taurus-CAPITAL, за създаване и управление на токенизирани активи, както и Taurus-EXPLORER за улесняване на свързаността в множество блокчейн протоколи. Въвеждането на дигитални попечителски услуги обаче е в очакване на регулаторно одобрение от страна на американските органи.

State Street наскоро разкри плановете си да проучи възможността за пускане на собствена стабилна монета и депозитен токен, за да подобри платежните решения, базирани на блокчейн. Компанията непрекъснато разширява своите предложения, свързани с крипто, и интегрира дигиталните активи в по-широките си операции.

Като третият по големина ETF мениджър, State Street вече предоставя услуги по администриране на фондове и счетоводство за крипто ETF. Компанията наскоро си партнира с Galaxy Asset Management, за да пусне активно управляван крипто ETF, като по този начин допълнително затвърди присъствието си в разрастващата се индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън критикува Тръмп и Харис по отношение на крипто политиките

Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano и Етериум, изрази загриженост относно крипто политиките на бившия президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис.

21.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.