Home

Страховете от рецесия нарастват, пазара изтри почти $3 трилиона за 1 ден

05.08.2024 9:54 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Страховете от рецесия нарастват, пазара изтри почти $3 трилиона за 1 ден

Според финансовите анализатори опасенията за глобална рецесия са се увеличили след драматичния спад на стойността на фондовите пазари с $2.9 трилиона.

Спадът, отчетен на 2 август 2024 г., е най-големият от 16 март 2020 г. насам, когато Ковид пандемията предизвика подобни опасения.

Джейкъб Кинг, финансов анализатор, подчерта, че основните борсови индекси са претърпели сериозни загуби поради нарастващите опасения от рецесия. Този спад беше предизвикан от разочароващите данни за заетостта в САЩ, които показаха по-бавен растеж на работните места и нарастваща безработица – най-високата от октомври 2021 г. насам. Освен това слабото представяне на американския производствен сектор и слабите приходи на гиганта в областта на полупроводниците Intel влошиха ситуацията.

В този неспокоен ден основните световни индекси се понижиха значително. Индексът S&P 500, проследяващ 500-те най-големи американски компании, се изправи пред най-лошата си сесия от близо две години насам. Nasdaq Composite спадна с 2.6%, а Dow Jones Industrial Average се понижи с 2%, или 820 пункта. Известни технологични акции бяха силно засегнати, като акциите на Amazon се сринаха с 12.5% поради неспазени очаквания за приходите и мрачна прогноза. Акциите на Intel спаднаха с 29%, а Nvidia също отбеляза значителен спад за деня.

Джим Рийд от Deutsche Bank отбеляза, че неотдавнашният спад отразява нарастващите рискови настроения на пазара, изострени от слабите икономически данни в САЩ и разочароващите приходи от технологични дейности. Този спад на световния пазар подчертава широко разпространената тревога от потенциално икономическо забавяне.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще има ли други понижения на лихвите от страна на Фед?

На 18 септември Федералният резерв на САЩ направи забележителен ход, намалявайки лихвените проценти с 50 базисни пункта, с което постави началото на нов цикъл на облекчаване.

19.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стабилността на цената на Биткойн е от решаващо значение за миньорите

Биткойн миньорите може да отчетат GAAP нетна печалба през това тримесечие, ако цената на Биткойн остане над $62,000 до края на месеца.

19.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.