Home

Погрешно възстановяване на крипто средства доведе до дело за $7 милиона

04.08.2024 12:36 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Погрешно възстановяване на крипто средства доведе до дело за $7 милиона

Грешките при транзакциите за възстановяване на криптовалути не са рядкост, както показва неотдавнашен случай с австралийска двойка.

През май 2021 г. Crypto.com изпрати $6.86 милиона (10.47 милиона австралийски долара) на австралийската двойка Теваманогари Манивел и Джатиндер Синг, вместо да им възстанови $100, след като служител, както се твърди, въведе номер на сметка в раздела за плащания в таблица на Excel.

Вместо да предупреди борсата за грешката, двойката предпочела да похарчи средствата разточително, закупувайки множество имоти и автомобили и дори прехвърляйки част от парите в чужбина.

Това включва закупуване на четири жилища, като например къща с пет спални в Крейгибърн на стойност 1.35 милиона австралийски долара, и прехвърляне на около 4 милиона австралийски долара в банкова сметка в Малайзия.

След като грешката била установена, крипто компанията предприела правни действия, за да си възстанови средствата. Оттогава Върховният съд на щата Виктория е разпоредил продажбата на имотите, закупени с погрешно разпределените пари.

Манивел е признал, че е боравил небрежно със средствата и е получил 18-месечна присъда за общественополезен труд, включително шест месеца обществено полезен труд. Синг, другата замесена страна, все още очаква да бъде съден по обвинения в кражба.

Този инцидент подчерта критичната необходимост от бдителност и коректност в крипто индустрията. Грешки могат да възникнат, но неправилното им третиране може да доведе до сериозни правни последици. Крипто потребителите трябва незабавно да докладват за всякакви несъответствия, за да предотвратят проблеми, подобни на тези, с които се сблъска бившият главен изпълнителен директор на Binance, който наскоро излежа присъда от четири месеца затвор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

BingX загуби $52 милиона при пробив в горещ портфейл

Крипто борсата BingX потвърди информацията за загуба на активи, след като откри необичайни тегления от един от горещите си портфейли на 20 септември.

20.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Германия закрива 47 крипто борси и се насочва към киберпрестъпниците

Германия затвори 47 борси за криптовалути, обвинявайки ги, че дават възможност на киберпрестъпниците да перат пари, пренебрегвайки регулаторните разпоредбите.

20.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.