Home

Американски регулатор разследва измама с мемe монети, в която е замесен крипто инфлуенсър

04.08.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски регулатор разследва измама с мемe монети, в която е замесен крипто инфлуенсър

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) наскоро разследва случай на измама с меме монети, в който е замесен виден крипто ютюбър Бен Армстронг, известен също като BitBoy.

Последните доклади сочат, че CFTC е издала призовка до Hit Network, крипто медийна компания, която преди това е била свързана с Армстронг. Тази призовка обхваща 15 криптовалути, включително меме монетата BEN, която е свързана с BitBoy.

На 16 юли CFTC предприе действия срещу Hit Network като част от борбата си с измамни дейности, включващи 15 токена, включително меме криптовалутата BEN. Армстронг е рекламирал всички тези токени в канала си в YouTube, където е твърдял, че при някои от тях възвръщаемостта може да достигне 100 пъти. Много от тези токени обаче се представиха слабо на пазара.

Важно е да се отбележи, че призовката е насочена конкретно към Hit Network, а не към самия BitBoy. Армстронг изрази задоволство от подхода на CFTC, тъй като в призовката не се споменава директно неговото име. Въпреки че преди това е бил свързан с мрежата, партньорството им е прекратено на фона на противоречия.

Рекламните видеоклипове за токените са създадени преди март 2021 г., с изключение на BEN. Hit Network, първоначално популяризирана от инфлуенсъра като водещ, в крайна сметка се сблъска с предизвикателства.

Той се сблъсква и с правни проблеми, включително арест, свързан със спорове за Lamborghini с бивш бизнес партньор. Понастоящем Армстронг участва в съдебно производство с Hit Network във връзка с тези проблеми.

Инфлуенсърът коментира ситуацията, като помоли хората да обърнат внимание на неговата версия на историята, особено в светлината на разследването на CFTC. Въпреки че е обвинен в популяризиране на крипто измами, Армстронг твърди, че участието му в BEN е било непреднамерено.

В създаването на BEN токена, който първоначално е създаден от анонимен инфлуенсър, известен като ben.eth през май 2023 г., по-късно участва Армстронг, който за кратко ръководи проекта, преди да се оттегли и след това да се върне като главен изпълнителен директор. Това действие предизвика значителна дискусия в крипто общността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

BingX загуби $52 милиона при пробив в горещ портфейл

Крипто борсата BingX потвърди информацията за загуба на активи, след като откри необичайни тегления от един от горещите си портфейли на 20 септември.

20.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Германия закрива 47 крипто борси и се насочва към киберпрестъпниците

Германия затвори 47 борси за криптовалути, обвинявайки ги, че дават възможност на киберпрестъпниците да перат пари, пренебрегвайки регулаторните разпоредбите.

20.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.