Home

Виталик Бутерин даде нови насоки на разработчиците на Етериум

02.08.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин даде нови насоки на разработчиците на Етериум

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин подчерта, че разработчиците на мрежата трябва да балансират нуждите на новодошлите потребители на Web3 и ветераните в областта на децентрализираните приложения (dApp).

Говорейки на срещата на върха BaseCamp на 1 август, Бутерин подчерта прехода на Етериум от малки по мащаб приложения към такива, които потенциално обслужват десетки милиони. Той подчерта, че е важно приложенията да бъдат удобни за ползване, като същевременно се запазят основните ценности на децентрализацията.

Бутерин отбеляза преминаването на екосистемата на Етериум от първи към втори слой и приложенията, като призова разработчиците да се обръщат към потребители от всички нива на умения, без да разчитат на централизирана инфраструктура. Той наблегна на създаването на решения, които обслужват както начинаещи, така и напреднали потребители, като улесняват плавния преход между нивата на умения.

Бутерин също така призна ролята на централизираните финансови компании като Coinbase за интегрирането на нови потребители в крипто пространството, като постави въпроса как да се ангажират милионите притежатели на монети извън простото им държане.

Младият милиардер изтъкна необходимостта от подобряване на междуверижната оперативна съвместимост, за да се намали търкането (fraction) при прехвърлянето на активи и достъпа до dApps в множество мрежи от втори слой. Той спомена ERC-3370 и ERC-7683 като обещаващи ъпгрейди за опростяване на трансферите между веригите и призова за проучвания за подобряване на оперативната съвместимост на втори слой.

Освен това Бутерин обсъди значението на децентрализацията на архитектурите от втори слой. Той очерта прогресия от децентрализация на етап 0, при която корените на състоянието се подават централно, към етап 1, който включва съвет по сигурността, наблюдаващ подаването на корените на състоянието, и етап 2, който налага забавяне на надстройките на договорите и промени в корените на състоянието само в случай на грешки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката за международни разплащания (BIS) стартира блокчейн инициатива

На 16 септември 2024 г. Банката за международни разплащания (BIS) обяви, че над 40 компании от частния сектор, сред които JPMorgan Chase, Deutsche Bank, Visa и Mastercard, са се присъединили към проекта Agorá.

22.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Coinbase планира пускането на cbBTC в блокчейна на Solana

Според директора на компанията в Сингапур Хасан Ахмед по време на събитието Solana Breakpoint 2024 Coinbase се готви да пусне своя обвит Coinbase BTC в блокчейна на Solana.

22.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Travala се обръща към Solana, за да подобри туристическите услуги

Платформата за резервации с фокус върху криптовалутите Travala обяви интеграцията си със Solana, четвъртия по големина блокчейн по пазарна капитализация, с което отбеляза третото си присъединяване към мрежата след Етериум и BNB. Главният изпълнителен директор Хуан Отеро разкри това развитие по време на панелна дискусия на Solana Breakpoint в Сингапур.

22.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.