Home

Нова система осигурява проследяване в реално време за активите и пасивите на стабилните монети

01.08.2024 23:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нова система осигурява проследяване в реално време за активите и пасивите на стабилните монети

Банката за международни разплащания и Английската централна банка въведоха нова система, наречена Pyxtrial, чиято цел е да предоставя информация в почти реално време за пасивите и активите, подкрепящи стабилните монети.

Тази инициатива, описана подробно в доклад, публикуван в сряда, има за цел да се справи със значителните предизвикателства, пред които са изправени финансовите регулатори, предлагайки пряк достъп до данни от системите на емитентите за проверка на ончейн задълженията.

Pyxtrial се появява в момент, когато легитимността на резервите на стабилните монети е подложена на внимателен контрол, особено след срива на FTX през 2022 г. Много борси и емитенти се опитаха да подобрят прозрачността, като споделят доказателства за резервите, които потвърждават, че техните дигитални активи са напълно обезпечени.

Например Tether Ltd., която емитира най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация, редовно публикува удостоверения за своите резерви. Въпреки това точността на тези данни може да не съвпада винаги напълно с действителното обращение на USDT токените.

Модулният и адаптивен дизайн на Pyxtrial позволява на регулаторите да адаптират системата към различни международни контексти и потенциално да я прилагат към други дигитални активи. Способността на технологията да осигурява проследяване на активите и пасивите в реално време представлява значителен напредък в сравнение с традиционните методи за събиране на данни.

Макар че Pyxtrial показа обещаващи резултати като доказателство за концепцията, са необходими по-нататъшни тестове и разработки преди пълномащабното й внедряване. Проектът също така подчертава необходимостта от квалифициран персонал за ефективно управление и работа със системата. Графикът за финализиране на версията на технологията все още е в очакване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

BlackRock актуализира споразумението с Coinbase за операции с Биткойн ETF

BlackRock измени споразумението си за попечителство с Coinbase, за да подобри оперативните процедури за своя ETF iShares Bitcoin Trust.

20.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Конгресмен критикува председателя на SEC Генслер за регулациите на Биткойн

Конгресменът от САЩ Уорън Дейвидсън разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, обвинявайки го, че умишлено възпрепятства притежанието на Биткойн.

20.09.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Solana Mobile представя нов крипто смартфон

Solana Mobile официално пусна на пазара своя нов крипто смартфон “Seeker”, който преди това беше наречен „Chapter Two“.

20.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.