Home

Английската централна банка намалява лихвените проценти за първи път след пандемията

01.08.2024 17:55 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Английската централна банка намалява лихвените проценти за първи път след пандемията

Английската централна банка понижи лихвените проценти за първи път от началото на пандемията, като намали основния лихвен процент на 5%.

Това е промяна в сравнение с годината на стабилни лихвени проценти, определени с оспорвано гласуване в рамките на Комитета по политиката на централната банка.

Ръководителят Андрю Бейли, който гласува в подкрепа, посочи, че намаляването на лихвените проценти е предизвикано от отслабването на инфлационния натиск. Въпреки това той предупреди да не се очакват скоро нови сериозни намаления.

Решението идва в момент, когато Обединеното кралство е изправено пред продължаващите предизвикателства, свързани с разходите за живот, и следва неотдавнашния спад на инфлацията до целевото равнище на банката от 2%. След съобщението паундът отслабна спрямо основните валути.

Прогнозата на банката сочи, че инфлацията може за кратко да надхвърли 2%, но се очаква да спадне до около 1.7% след две години. Икономическият растеж напоследък надхвърли очакванията, въпреки че в близко бъдеще се предвиждат по-бавни темпове.

Централната банка подчерта, че въпреки това намаление на лихвения процент паричната политика ще остане рестриктивна, за да се осигури контрол върху инфлацията и икономическа стабилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Конгресмен критикува председателя на SEC Генслер за регулациите на Биткойн

Конгресменът от САЩ Уорън Дейвидсън разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, обвинявайки го, че умишлено възпрепятства притежанието на Биткойн.

20.09.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Solana Mobile представя нов крипто смартфон

Solana Mobile официално пусна на пазара своя нов крипто смартфон “Seeker”, който преди това беше наречен „Chapter Two“.

20.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Съдът отхвърля делото на Consensys срещу SEC

Окръжен съд на САЩ отхвърли иск, подаден от Consensys Software Inc. срещу Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

20.09.2024 16:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.