Home

CBDC: Английската централна банка ще тества дигиталните валути

30.07.2024 21:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CBDC: Английската централна банка ще тества дигиталните валути

Английската централна банка възнамерява да започне нова серия от тестове, включващи технология на разпределената счетоводна книга (DLT) и дигитални валути на централните банки на едро (wCBDC).

Целта на тези инициативи е да се проучи променящият се пейзаж на разплащанията и да се оценят последиците от новите финансови технологии.

С набирането на популярност на криптовалутите и свързаните с тях технологии централните банки в световен мащаб проучват как да интегрират тези иновации.

Английската централна банка участва в проекта Agora – инициатива, ръководена от банката за международни разплащания (БМР), която проучва обмена на токенизирани банкови депозити и пари на централната банка в различни валути.

Управителят Андрю Бейли подчерта необходимостта банката да се адаптира успоредно с технологичния напредък, за да осигури парична и финансова стабилност.

Експериментите ще се съсредоточат върху прехвърлянето на активи между платформи, включително такива, използващи DLT, като същевременно се гарантира съвместимост със системата на банката за брутен сетълмент в реално време.

Освен това Английската централна банка планира да си сътрудничи с Министерството на финансите и финансовите регулатори, за да поддържа последователността на различните парични форми, включително стабилните монети и токенизираните депозити, като гарантира, че те ще останат взаимозаменяеми.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Блокчейн Новини

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Google Cloud представя нова блокчейн услуга

Google Cloud представи нова услуга “Blockchain Remote Procedure Call” (RPC), предназначена да опрости взаимодействието с блокчейн данни за разработчиците на криптовалути и да подобри производителността на децентрализираните приложения (DApps).

19.09.2024 14:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.