Home

Тръмп обеща да преустрои икономиката в предизборната кампания

21.07.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тръмп обеща да преустрои икономиката в предизборната кампания

В Милуоки бившият президент Доналд Тръмп прие президентската номинация на Републиканската партия след четиридневно събитие.

Речта на Тръмп, продължила 92 минути, бе смесица от обединяваща реторика и остри критики към противниците му, като представи една нация в упадък под сегашното ръководство.

Визията на Тръмп за втория му мандат обеща още по-драматични промени от първия. Той изтъкна способността си бързо да решава глобални проблеми и очерта агресивна икономическа програма. Новият му подход може да бележи рязко отклонение от предишните му политики, като има за цел да преразгледа икономическите стратегии на САЩ.

При победа през ноември Тръмп може да води с републикански Конгрес и засилен Върховен съд. Изборът му за вицепрезидент, сенаторът Джей Ди Ванс, отразява влиянието му върху Републиканската партия, въпреки предишните критики на Ванс към Тръмп.

Настоящите икономически условия могат да играят в полза на Тръмп, като потенциалното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв ще стимулира икономическата активност и фондовите пазари. Увеличаването на държавния дълг вследствие на новите данъчни съкращения обаче може да доведе до напрежение на пазара на облигации, което да доведе до повишаване на дългосрочните лихвени проценти.

Укрепването на подкрепата на републиканците от страна на Тръмп и променящият се икономически пейзаж допринасят за нарастващите прогнози за победа на предстоящите избори, като анализаторите предвиждат вероятно единно правителство на републиканците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Puma навлиза в сектора на Web3 игрите чрез партньорство с крипто компания

Puma, водеща световна спортна марка, разширява участието си в блокчейн технологията чрез ново сътрудничество в областта на Web3 игрите.

19.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Worldcoin тества лицево разпознаване за сигурност на приложението си

Worldcoin (WLD) обяви, че ще започне да тества технология за разпознаване на лица за потребителите на приложението World App.

19.09.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Може ли китайският юан да се превърне в международна валута?

Китайският юан набира скорост при трансграничните транзакции, което се дължи на усилията за дедоларизация.

19.09.2024 16:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.