Home

Високорискови AI акции: Тревожен сигнал за инвеститорите

12.07.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Високорискови AI акции: Тревожен сигнал за инвеститорите

S&P 500 продължава да расте, яхнал вълната на бума на изкуствения интелект. Въпреки това не всички AI акции са добри за покупка в този момент. Ето две от тях, които трябва да преосмислите.

Palantir Technologies и Arm Holdings отбелязаха рязък ръст през 2024 г. поради нарастващия ентусиазъм по отношение на изкуствения интелект, като печалбите им от началото на годината са съответно 61% и 145%. Въпреки това някои анализатори предупреждават, че тези акции може да са надценени, прогнозирайки значителен спад.

Риши Джалурия от RBC Capital Markets определя целева цена на Palantir от $9 за акция, което предполага 67% спад спрямо сегашните $27. Хавиер Кореонеро от Morningstar определя целева цена на Arm от $66, прогнозирайки 64% спад спрямо сегашните $182.

Трябва ли инвеститорите да преразгледат позициите си за тези лидери в AI сектора?

Palantir, известна със своите платформи за изкуствен интелект и машинно обучение, получи смесени отзиви. Въпреки добрите финансови резултати през първото тримесечие на 2024 г., включително 21% увеличение на приходите до $634 милиона, продължават да съществуват опасения относно високата ѝ оценка от 99 пъти коригираната печалба. Анализаторите се различават по отношение на конкурентното й предимство в областта на AI технологиите.

Arm, която разработва процесорни архитектури за технологични гиганти като Apple и Nvidia, отчете стабилен ръст на приходите през четвъртото фискално тримесечие на 2024 г. И все пак, с високата оценка от 144 пъти коригираната печалба и предпазливите насоки за фискалната 2025 г., инвеститорите са изправени пред несигурност, въпреки пазарната доминация на Arm при мобилните устройства и растежа в центровете за данни.

Инвеститорите, които се ориентират към тези акции, трябва да претеглят силния пазарен импулс с предпазливостта на анализаторите, като преценят дали настоящите оценки оправдават потенциалните дългосрочни рискове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще има ли други понижения на лихвите от страна на Фед?

На 18 септември Федералният резерв на САЩ направи забележителен ход, намалявайки лихвените проценти с 50 базисни пункта, с което постави началото на нов цикъл на облекчаване.

19.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стабилността на цената на Биткойн е от решаващо значение за миньорите

Биткойн миньорите може да отчетат GAAP нетна печалба през това тримесечие, ако цената на Биткойн остане над $62,000 до края на месеца.

19.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.