Home

Инвестициите от фирмите за рисков капитал към криптовалутите достигнаха рекордни стойности през второто тримесечие

11.07.2024 19:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвестициите от фирмите за рисков капитал към криптовалутите достигнаха рекордни стойности през второто тримесечие

През второто тримесечие на тази година инвеститорите в рисков капитал са вложили близо $3.2 милиарда в крипто сектора, както съобщава Galaxy Digital.

Анализът им показва, че активността в областта на рисковия капитал за дигитални активи се е увеличила значително, като е продължила да се развива през първата половина на годината.

Въпреки че броят на сделките леко се понижи от първото до второто тримесечие, като спадна от 603 на 577, общият инвестиран капитал нарасна от $2.5 милиарда на $3.2 милиарда.

Същевременно средният размер на сделките отбеляза скромно увеличение от $3 милиона на $3.2 милиона, като значително нарасна размерът на оценките преди сключването на сделките, доближавайки се до исторически максимум от $37 милиона, което сочи засилена конкуренция сред инвеститорите на фона на възраждането на крипто пазара.

Изследователите от Grayscale отбелязват, че въпреки промяната на динамиката на търговията с Биткойн от предишните върхове над $60,000, общият интерес на рисковия капитал към сектора остава сравнително нисък. Те обясняват това с разкъсването на връзката между движението на BTC цената и инвестиционните потоци в крипто стартъпите.

Фактори като въвеждането на Биткойн ETF-ите, напредъкът в технологиите за възстановяване и регулаторните предизвикателства са повлияли на настроенията на инвеститорите. Със завръщането на ликвидността на крипто пазарите и развитието на макроикономическите условия нараства очакването за възобновяване на инвеститорската активност през втората половина на годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Намаляването на лихвите с 0.5% е “политически ход” – Доналд Тръмп

Доналд Тръмп разкритикува неотдавнашното решение на Федералния резерв да намали основния си лихвен процент с половин пункт, като го нарече “политическа маневра” и предположи, че по-малкото намаление би било по-подходящо.

20.09.2024 19:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Игра от платформата на Telegram пусна собствен токен, започвайки търговия на Binance

Играта за печелене с докосване (Tap-To-Earn) в рамките на приложението Telegram, Catizen, официално пусна своя токен, CATI, който вече е достъпен за търговия на Binance и други големи борси.

20.09.2024 19:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.