Home

Безработицата в САЩ е нараснала с 4.1% според последните икономически данни

05.07.2024 15:53 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Безработицата в САЩ е нараснала с 4.1% според последните икономически данни

Според доклада на Министерството на труда от петък, през юни икономиката на САЩ е отбелязала малко по-висок ръст на работните места от очакваното, въпреки че нивото на безработица се е повишило.

Заплатите в неселскостопанския сектор нараснаха с 206,000 за месеца, надминавайки прогнозата на Dow Jones от 200,000. Това обаче е по-ниско от ревизирания прираст от 218,000 през май, който бе значително намален от първоначалната оценка за 272,000.

Неочаквано равнището на безработица се повиши до 4.1%, отбелязвайки най-високото си равнище от октомври 2021 г. насам. Това представлява смесен сигнал за служителите на Федералния резерв, които обмислят следващите си стъпки в областта на паричната политика. В прогнозата се предвиждаше равнището на безработица да остане на 4%.

Увеличението на безработицата съвпадна с нарастване на коефициента на участие в работната сила, който измерва процента на заетите или активно търсещи работа лица в трудоспособна възраст, като достигна 62.6%, което представлява увеличение с 0.1%.

По-широкият коефициент на безработица, който включва обезкуражените работници и лицата, работещи на непълно работно време по икономически причини, остана непроменен – 7.4%.

Въпреки че създаването на работни места през юни надхвърли очакванията, това се дължеше главно на значителното увеличение със 70,000 на работните места в държавната администрация. Секторът на здравеопазването, който е неизменен лидер, добави 49,000 работни места, а социалното подпомагане допринесе с 34,000.

Що се отнася до заплатите, средното почасово заплащане нарасна с 0.3% за месеца и с 3.9% за последната година, като и двете стойности съвпаднаха с прогнозите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase настоява съдът да преразгледа жалбата на борсата на фона на делото с Ripple

Последните актуализации разкриват, че Coinbase настоява пред съдия Катрин Полк Файла да преосмисли искането си за обжалване на временното решение.

06.10.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Бумът на китайския фондов пазар създава главоболия за хедж фондовете

Квантовите хедж фондове се сблъскват със значителни предизвикателства поради исканията за допълнително обезпечение, предизвикани от значителния ръст на китайските акции, което се отразява особено на шорт позициите.

06.10.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Виталик Бутерин с голямо дарение за защитата на Tornado Cash

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, нашумя със значителна крипто транзакция, включваща продажбата на различни меме монети и USDT, като ги преобразува в ETH.

06.10.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Прогноза за цената на златото през 2025 г. от JPMorgan и Bank of America

Седем големи финансови институции, сред които JPMorgan Chase и Bank of America, очакват златото да достигне нови върхове до 2025 г.

05.10.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.