Home

Молбите за застраховки срещу безработица в САЩ с минимално увеличение спрямо миналата седмица

03.07.2024 15:32 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Молбите за застраховки срещу безработица в САЩ с минимално увеличение спрямо миналата седмица

Първоначалните молби за помощи при безработица са се увеличили след няколко седмици на спад, докато инвеститорите очакват публикуването на данните за заетостта за юни в петък.

Повишаването на броя на молбите за помощи – седмичен показател за броя на хората, подали молби за застраховка за безработица – може да бъде още един знак, че пазарът на труда се смекчава, докато Федералният резерв обмисля кога да намали лихвените проценти.

Молбите за помощи при безработица, публикувани всяка седмица от Министерството на труда на САЩ, отчитат броя на хората, подали молби за застраховка срещу безработица.

Според последните данни молбите са достигнали 238,000 спрямо 234,000 през предходната седмица (при прогноза за 235,000). Продължаващите молби са на ниво 1.858 милиона.

Тази седмица е важна за данните за пазара на труда, тъй като Фед търси конкретни доказателства, че инфлацията се е върнала към целта от 2%, преди да вземе решение за намаляване на лихвените проценти. Очакванията на множество икономисти са, че през септември Федералния резерв ще намали референтния лихвен процент.

Отслабването на пазара на труда би натежало върху търсенето на стоки и услуги, което ще помогне на банката в борбата ѝ срещу сериозното нарастване на цените.

Във вторник Бюрото по трудова статистика показа, че броят на свободните работни места през май се е увеличил повече, отколкото очакваха икономистите.

Статистическите данни за заетостта през юни ще бъдат публикувани в петък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Президентът на Америка коментира случващото се между Израел и Иран

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран ще „плати висока цена“ за нападението от вторник, при което бяха изстреляни най-малко 180 балистични ракети, насочени към Израел.

04.10.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: 30 държави потвърдиха участието си на срещата през октомври

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков проведе в четвъртък брифинг във връзка с предстоящата среща на върха на БРИКС в Русия този месец.

04.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Марк Кюбан разкритикува регулаторния подход на Генслер към криптовалутите

Милиардерът предприемач Марк Кюбан изрази загриженост относно регулаторния подход на председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, твърдейки, че той би могъл да предотврати срива на FTX и Three Arrows Capital (3AC).

04.10.2024 20:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Съдят Nvidia заради предполагаемо скрити приходи от криптовалути

Във Върховния съд на САЩ се очаква да бъде даден ход на колективен иск срещу Nvidia, в който се твърди, че компанията е подвела инвеститорите по отношение на въздействието на добива на криптовалути върху приходите ѝ през 2017-2018 г.

04.10.2024 19:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.