Home

Биткойн е по-добрата инвестиция от златото в момента – Артър Хейс

03.07.2024 12:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е по-добрата инвестиция от златото в момента – Артър Хейс

Неотдавна цената на Биткойн отбеляза значителен спад, което предизвика безпокойство сред инвеститорите и пазарните анализатори.

Въпреки този неотдавнашен спад Артър Хейс, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на BitMEX, предложи перспектива, която може да успокои ентусиастите на Биткойн. Хейс обсъди историческите икономически цикли и тяхното отражение върху Биткойн като сигурен актив.

Той класифицира историческите икономически цикли на локални цикли на инфлация и по-широки глобални такива. Съоснователят на BitMEX характеризира настоящата икономическа среда като локален цикъл, белязан от големи геополитически промени и изменения в паричната политика.

В рамките на този цикъл Хейс посочи прехода от доминиран от САЩ еднополюсен свят към многополюсен с растящи сили като Китай, Бразилия и Русия. Той подчерта, че правителствата все по-често използват финансови репресии и широкомащабно печатане на пари, за да финансират дефицити, което оказва негативно влияние върху оценката на активите и запазването на богатството.

През такива периоди Хейс твърди, че Биткойн се представя по-добре от традиционните активи. За разлика от златото, което разчита на природата за поддържане на счетоводната си книга и има бавен физически трансфер, счетоводната книга на Биткойн се поддържа чрез блокчейн, което позволява бързи транзакции. Според него това превръща Биткойн в по-привлекателен сигурен актив от златото в условията на локален цикъл.

Накрая той добави:

Биткойн е по-добър, докато златото е по-лошо. Ето защо Биткойн открадна част от “гръмотевиците” на златото от 2009 г. до сега.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Еволюиращата роля на златото и Биткойн на фона на пазарната динамика

Роналд-Петер Щоферле, управляващ партньор на Incrementum AG, наскоро обсъди във видео с Дейвид Лин променящото се възприемане на златото като сигурен актив. 

08.07.2024 20:00 2мин. четене

Страхът доминира на Биткойн и крипто пазарите

Индексът на страха и алчността при криптовалутите неотдавна достигна най-ниската си точка от началото на 2023г. , сигнализирайки за страх на пазара след днешния спад на Биткойн до $54,450.

08.07.2024 18:30 1мин. четене

Германия продава Биткойн на стойност около $69 милиона

Германия продължава да оказва натиск върху крипто пазара, като разтоварва огромни количества Биткойн на централизирани борси.

08.07.2024 17:02 1мин. четене

Eто колко дълго може да продължи корекцията на Биткойн според топ анализатор

В неотдавнашна видео актуализация крипто анализаторът Бенджамин Коуен предполага, че Биткойн (BTC) може да не започне рали в продължение на няколко месеца.

08.07.2024 16:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.