Home

Южна Корея въвежда нови разпоредби за крипто пространството

03.07.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея въвежда нови разпоредби за крипто пространството

Водещите крипто борси в Южна Корея активно се борят с опасенията, че новите регулации, предназначени за защита на инвеститорите, биха могли да нарушат спекулативната търговия с по-малки дигитални активи.

Тези усилия идват в момент, когато страната се подготвя за прилагането на ново законодателство за защита на потребителите на 19 юли.

Алиансът на борсите за дигитални активи, обяви, че борсите ще прегледат задълбочено списъците с алткойни, за да се уверят, че те отговарят на предстоящите разпоредби. Тази оценка ще обхване 1,333 токена за период от шест месеца, като целта е да се успокоят инвеститорите, че не се предвиждат незабавни масови делиствания.

В изявлението си съюзът подчера, че бъдещите списъци с токени ще бъдат внимателно разгледани в рамките на Закона за защита на потребителите на дигитални активи, след като той бъде приет.

Южна Корея играе важна роля на световния крипто пазар, като в един момент тази година вонът надмина долара като най-използваната валута за търговия с дигитални активи. Приблизително 10% от населението на Южна Корея инвестира в криптовалути, като мнозинството от тях предпочита по-малките токени пред Биткойн.

Upbit, една от петте най-големи борси в световен мащаб в момента, доминира в пейзажа на крипто търговията в Южна Корея. Заедно със своите конкуренти Upbit е изправена пред предизвикателството на увеличените разходи, свързани с изпълнението на изискванията на новия кодекс за дигитални активи. Тези борси работят за постигане на баланс между спазването на нормативните изисквания и поддържането на стабилна среда за търговия с по-дребните дигитални активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Coinbase делиства стабилни монети за спазване на регулаторните изисквания в Европа

Coinbase обяви плановете си да извади от списъка на Европейската икономическа зона (ЕИП) някои стабилни монети до края на годината в очакване на по-строгите разпоредби в региона.

04.10.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Добри новини за крипто инвеститорите в Турция

Турските инвеститори следят отблизо темата за данъчното облагане на криптовалутите, но министърът на финансите Мехмет Шимшек даде да се разбере, че в момента не се разглеждат данъци върху крипто и акциите.

03.10.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Gemini ще закрие всички канадски сметки до края на годината

Популярната крипто борса Gemini ще закрие всички канадски сметки до края на 2024 г., предоставяйки на клиентите 90-дневен срок за изтегляне на активите си.

01.10.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Япония е готова да намали данъците върху криптовалутите и да предефинира дигиталните активи до 2025 г.

Японската агенция за финансови услуги (FSA) се подготвя да преразгледа своите крипто правила с цел да създаде по-благоприятна за инвеститорите среда до 2025 г., според доклад на Bloomberg от 25 септември.

01.10.2024 18:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.