Home

Етериум ETF ще привлече $15 милиарда според директор на Bitwise

28.06.2024 8:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ETF ще привлече $15 милиарда според директор на Bitwise

Главният оперативен директор на Bitwise Мат Хуган прогнозира, че спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Етериум ще отчетат нетен приток от $15 милиарда през първите 18 месеца от началото на търговията.

Хуган сподели тази прогноза на 26 юни, основавайки се на пазарната капитализация на Етериум в сравнение с Биткойн и данните от международните ETP пазари.

Прогнозата на Хуган произтича от анализа на пазарната капитализация на ETH спрямо BTC. Към момента на писане на статията пазарната капитализация на Биткойн е $1,21 трилиона, докато тази на Етериум възлиза на $414 милиарда, което предполага пропорционално разпределение на инвестициите от около 74% за Биткойн ETF и 26% за Етериум ETF.

Въз основа на тази пропорционалност той очаква активите под управление (AUM) на американските спот BTC ETF-и да се увеличат до поне $100 милиарда до края на 2025 г., тъй като тези продукти съзряват и получават одобрение в платформи като Morgan Stanley.

Международен ETP пазар

Хуган разглежда и данни от европейските и канадските пазари на ETP за Биткойн и Етериум. В Европа ETP за Биткойн държат 78% от пазара, а ETP за Етериум – 22%.

По подобен начин в Канада ETP за BTC държат 77%, а ETP за ETH – 23%. Тези съотношения са приблизително в съответствие с относителната пазарна капитализация на Биткойн и Етериум, отразявайки нормалното разпределение на търсенето сред ETP инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Инвестиционните Етериум продукти с най-лошото представяне от всички криптовалути

CoinShares, мениджър на дигитални активи, отчете трета поредна седмица на отлив от институционални крипто продукти.

02.07.2024 15:30 2мин. четене

Германия продължава с продажбите на Биткойн

Днес портфейлът, принадлежащ на германското правителство, обозначен като “German Government (BKA)” прехвърли сравнително малка сума Биткойн (BTC) 3 крипто борси.

02.07.2024 14:36 1мин. четене

Цената на Биткойн ще достигне $150,000 тази година – Том Лий от Fundstrat

Според Том Лий, ръководител на проучванията във Fundstrat, инвеститорите в Биткойн (BTC) са готови за значителни печалби.

02.07.2024 14:04 1мин. четене

Положителни перспективи за цената на Cardano през юли

Предвиждането на точните движения на цените на криптовалутите може да бъде предизвикателство, но историческите данни могат да предложат някои сведения.

02.07.2024 11:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.