Home

Какво да очакваме, ако Биткойн падне под $57,000

25.06.2024 19:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме, ако Биткойн падне под $57,000

Неотдавнашният спад на Биткойн към $57,000 бе изненадващ след рязкото му понижение под $65,000.

При тази нова реалност пазарът трябва да реагира по някакъв начин. Ето три потенциални сценария, ако BTC пробие под критичното ниво от $57,000.

Обезсилване на 200 ЕМА като подкрепа

Ако Биткойн падне под $57,000, 200-дневната експоненциална пълзяща средна (ЕМА) вече няма да служи като ниво на подкрепа. Това е ключов технически индикатор за оценка на цялостната тенденция. Загубата на тази подкрепа може да тласне BTC към мечата територия и потенциално да засили разпродажбите. Тъй като трейдърите и инвеститорите губят доверие в способността на Биткойн да поддържа ключови нива на подкрепа, това може да доведе до по-нататъшен спад на цената му.

Ръст на ликвидациите

Много купувачи може да се опитат да използват спада и да закупят BTC на ниските цени около границата от $56,000. Ако обаче криптовалутата не може да задържи това ниво, може да се стигне до повече ликвидации. Това би могло да предизвика допълнителни поръчки за продажба поради активиране на стоп-загубите на купувачите, което допълнително ще понижи цената. Засиленият натиск от продажби може да затрудни стабилизирането на цената на Биткойн, ускорявайки спада.

Потенциални продажби и пазарна безизходица

Ако Биткойн падне под $57,000, някои институционални продажби може да спрат поради липса на ликвидност. Това може да доведе до хоризонтален пазар, като водещата криптовалута ще се търгува между $55,000 и $60,000, докато купувачите и продавачите изчакват по-благоприятни условия. И обратното, ако институционалните инвеститори продължат да продават, BTC може да падне до $50,000. Институционалните инвеститори, които държат значителна част от пазара, оказват голямо влияние върху цената на Биткойн. Продължителните продажби биха могли да затруднят възстановяването на BTC в краткосрочен план, което потенциално да доведе до продължителен мечи пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кои държави водят по притежание на Биткойн

Последните данни разкриват, че Бутан неочаквано е заел водещо място по държавни резерви на Биткойн (BTC), като разполага със $782.46 милиона, значително изпреварвайки Ел Салвадор, който притежава $351.75 милиона.

21.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Агресивните шортове на институциите изглежда приключват

Последните данни на главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу разкриват драматично намаление на нетните шорт позиции на фючърсите върху BTC на CME със 75% през последните 5 месеца.

21.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SEC одобри опции за Биткойн ETF на BlackRock

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) даде разрешение за търговия с опции върху спот Биткойн ETF на BlackRock, което е важна стъпка в развитието на инвестиционните предложения за криптовалута.

21.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Самсън Моу се срещна с японски заместник-министър, за да обсъдят Биткойн

Известният Биткойн максималист и главен изпълнителен директор на JAN3 Самсън Моу се срещна с Джуничи Канда, заместник-министър председател.

20.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.