Home

Слабото търсене на Биткойн може да се дължи на липсата на нови инвеститори

22.06.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Слабото търсене на Биткойн може да се дължи на липсата на нови инвеститори

Според ончейн анализаторът Аксел Адлер Биткойн (BTC) все още не е достигнал пиковото си ниво на търсене, което до голяма степен се дължи на слабия интерес от страна на нови инвеститори в сравнение с предишни бичи периоди.

Експертът предполага, че новите инвеститори може да навлязат на пазара на по-късен етап – гледна точка, подкрепена от метриката “Съотношение на старото и новото предлагане на Биткойн“.

Настоящите данни показват, че BTC все още е далеч от зоните на високо търсене, което предполага потенциал за повишаване на цените в средносрочен и дългосрочен план.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за $64,319, отбелязвайки спад от близо 3% през последната седмица. Активните адреси на съществуващите потребители, са се увеличили с 6% през изминалата седмица.

Обратно, новите адреси, представляващи извършените за първи път транзакции, показаха минимална промяна, отразявайки наблюдението на Адлер за слаба активност на новите инвеститори, което може да повлияе негативно на бъдещите ценови тенденции.

Анализът на индикатора “Mean Coin Average” (MCA) показва средната възраст (време от последното им прехвърляне) на всички монети въз основа на осреднена покупна цена. Когато показателят се повишава, това означава, че старите монети се местят в нови портфейли. В повечето случаи това означава, че дългосрочните притежатели продават. Когато обаче MCA спада, това означава, че притежателите на монетата не искат да продават. Към момента на статията 90-дневният MCA на Биткойн все още продължава възходящия си тренд от 1 юни. Ако тази тенденция не се промени, цената на водещата криптовалута може да се понижи и прогнозата за $61,000 да се превърне в реалност.

От техническа гледна точка индексът на относителната сила (RSI) на 4-часовата графика показва, че пазарната инерция на Биткойн е низходяща и се приближава до територията на свръхпродажбите.

В обобщение, докато търсенето на Биткойн остава слабо в краткосрочен план, потенциални индикатори като активните адреси и MCA дават представа за възможни бъдещи ценови движения, зависещи от динамиката на пазара и инвеститорските настроения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн трябва да се задържи над това ниво, за да запази инерцията си

Компания за анализ на криптовалути наскоро разкри, че големи инвеститори, често наричани китове, са започнали отново да шортват Биткойн (BTC), тъй като цената му се стреми към $67,000.

28.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.