Home

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

21.06.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

След халвинг събитието през април активността на BTC мрежата значително нарасна. Този ръст идва въпреки високите нива на страх, несигурност и съмнение (FUD).

Данните от Dune Analytics подчертават критичния момент на 20 юни, когато транзакционната доминация на Биткойн достига 91.4%, в сравнение с 6.8% за Runes, 1.6% за BRC-20 и 0.2% за Ordinals.

Продължителни подобрения при Runes

Нарастването на трафика след халвинга до голяма степен се дължи на приемането на нови стандарти за токени като Runes и BRC-20.

Данните на Dune Analytics разкриха съществено увеличение на транзакциите, включващи тези стандарти за токени, особено на 23 април, когато Runes транзакциите надхвърлиха 750,000.

 

Aнализатори от Bitfinex споделиха:

“Новите стандарти за токени като BRC-20 и Ordinals стимулираха повече разработки в блокчейна на BTC , увеличавайки общия му дял в пространството.”

Runes бяха създадени, за да се установят заменяеми токени в блокчейна на Биткойн, и отбелязаха широко разпространение, което доведе до високи обеми на транзакциите.

Въздействие на халвингът

Неотдавнашният халвинг през април, накара миньорите да приоритизират транзакциите с по-високи такси, за да компенсират намаляването на възнагражденията.

Анализаторите на Bitfinex също коментираха:

“След халвинга обикновено се наблюдава повишена активност по веригата, тъй като трейдъри и инвеститори коригират позициите си, което води до увеличаване на броя на транзакциите”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн трябва да се задържи над това ниво, за да запази инерцията си

Компания за анализ на криптовалути наскоро разкри, че големи инвеститори, често наричани китове, са започнали отново да шортват Биткойн (BTC), тъй като цената му се стреми към $67,000.

28.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Топ 20 криптовалути според инвестиционният гигант Grayscale

Grayscale разкри своите 20 топ криптовалути за четвъртото тримесечие на 2024 г., като добави шест нови алткойна и наблегна на тенденции като децентрализиран изкуствен интелект и мащабируемост на блокчейн.

27.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.