Home

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

13.06.2024 14:00 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

Този план идва на фона на големия големият приток на богатство от местните жители в Сингапур, предизвикан от политическата стабилност, доста благоприятната данъчна среда и въвеждането на програми за семейни офиси.

Миналата година DBS отбялаза ръст от над 23% в управляваните активи, достигайки 365 милиарда сингапурски долара.

Според Ши Це Кун, изпълнителен директор на DBS Group и ръководител на отделите за потребителско банкиране и управление на богатството, възможен принос за положителното развитие около тях е понижаването на лихвените проценти, в резултат на което се очаква пазарите да се възстановят.

DBS също така планира да удвои броя на клиентите си с нетно състояние от над 1 милион сингапурски долара или до 2026 г. Това последва увеличения брой на заможни клиенти през последните две години.

Проучване, публикувано от Изследователския институт Capgemini, проследява забележим ръст в богатството на заможните хора в световен мащаб. То също така подчертава по-благоприятно рисково настроение в проспериращите групи, които все по-малко държат фиатни валути.

Въпреки скандалът с пране на пари от миналата година, което доведе до засилени регулации, Сингапур се превърна в магнит за богатство. Броят на семейните офиси в града-държава, който наброяваше около 1,100 през 2021 г., се увеличи до 1,400 през предходната година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether отбелязва 10 годишнината си с документален филм

Tether обяви предстоящото пускане на документален филм, в който се подчертава ролята на нейната стабилна монета USDT в борбата с инфлацията, което съвпада с 10-годишнината на компанията.

07.10.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Очакваният ръст на глобалната ликвидност може да стимулира пазарния растеж

Реномиран финансов експерт очаква повишаване на ликвидността в световен мащаб, което може да стимулира развитието на пазара. Той прогнозира, че основните централни банки, особено Федералният резерв, се готвят да инжектират значителна ликвидност във финансовата система, подтикнати от икономическите опасения.

07.10.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Telegram ще включи функция за конвертиране на NFT в новата си инициатива

Главният изпълнителен директор на Telegram наскоро намекна за нова функция, позволяваща конвертирането на NFT, което съвпадна с пускането на новата функция за награди на платформата.

07.10.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ще успее ли да разкрие новата продукция на HBO създателя на Биткойн?

Светът на криптовалутите наскоро се раздвижи след обявяването на нов сериал на HBO, озаглавен “Money Electric: The Bitcoin Story“.

07.10.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.