Home

Биткойн майнинг компанията Marathon Digital ще инвестира в зелена енергия

26.05.2024 0:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн майнинг компанията Marathon Digital ще инвестира в зелена енергия

В петък фирмата за добив на Биткойн Marathon Digital (MARA) обяви споразумение с Министерството на енергетиката и петрола на Кения за инвестиране на над $80 милиона в развитието на енергийната инфраструктура на страната.

Според главния изпълнителен директор на Marathon Фред Тийл целта на партньорството е да се „капитализира недостатъчно използваната енергия в Кения и съвместно да се разработят технологични проекти“.

Компанията сподели в социалната мрежа, че инвестицията ще се фокусира върху зелени центрове за данни. В прессъобщение Marathon спомена, че финансирането ще включва чуждестранни инвестиции, но не уточнява източниците. В изявлението се казва:

„С очакваните чуждестранни инвестиции, които предполагаемо ще надхвърлят $80 милиона, тази инициатива има за цел да донесе икономически предимства на кенийската икономика и да генерира приходи за местния енергиен сектор.“

По-рано този месец Marathon участва в дискусии с кенийски официални лица, за да подпомогне управлението на операциите на възобновяема енергия в страната и да предостави съвети за регулиране на дигиталните активи.

През 2022 г. възобновяемата енергия представлява 80% от производството на електроенергия в Кения, като целите са да се достигне 100% до края на десетилетието. Въпреки това възобновяемите източници като слънчевата и вятърната енергия са непостоянни и не винаги произвеждат енергия, когато търсенето е високо. Изграждането на инфраструктура за възобновяема енергия е скъпо и изисква система за ефективно съхранение и разпределение на енергията.

Споразумението включва сътрудничество между Marathon и кенийските политици за „по-добро разбиране на начините за оптимизиране на проектите за възобновяема енергия, които произвеждат излишна енергия поради непостоянство и сезонни колебания“, както се посочва в съобщението.

В петък акциите на Marathon поскъпнаха с 6% до приблизително $21, надминавайки ръста от 1% на BTC през предходните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Индия може да започне да отхвърля нови членства

Миналата година БРИКС покани шест нови държави да се присъединят към алианса, но само четири приеха поканата. Нови членове станаха Обединените арабски емирства, Египет, Иран и Етиопия, докато Аржентина отказа предложението.

30.06.2024 20:00 1мин. четене

Ето къде ще отиде богатството на Уорън Бъфет след смърта му

Уорън Бъфет планира да превърне филантропията в свое финално завещание.

30.06.2024 19:45 2мин. четене

Какво ще направят инвеститорите с парите от Mt.Gox?

След десетилетие чакане и 10,000% увеличение на цената на Биткойн, кредиторите на несъществуващата японска BTC борса Mt. Gox най-накрая ще получат дългоочакваните си плащания.

30.06.2024 19:16 2мин. четене

Как да печелим безплатни криптовалути

Печеленето на безплатна криптовалута може да бъде лесно и разнообразно. Възможностите са многобройни – от регистриране в борси като Coinbase и eToro до стейкинг на криптовалута в мрежи като Етериум.

30.06.2024 18:00 3мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.