Home

Американското правителство прие нов законопроект за криптовалутите

23.05.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американското правителство прие нов законопроект за криптовалутите

Камарата на представителите на САЩ одобри нов законопроект за крипто, наречен Закон за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21).

Законопроектът, подкрепен от републиканците, беше приет с подкрепата на двете партии, като получи 279 гласа “за” и 136 “против”. Трябва да се отбележи, че 71 демократи се присъединиха към републиканците в подкрепа на законопроекта, докато 133 демократи се противопоставиха. По същия начин сред републиканците само трима гласуваха против, а 208 го подкрепиха.

FIT21 има за цел да предостави ясни разпоредби за дигиталните активи, за които крипто индустрията отдавна се застъпва. Въпреки резервите от администрацията на Байдън, която не заплаши с вето, законопроектът се възприема като положителна стъпка за индустрията. Законопроектът се стреми да разреши регулаторни конфликти между Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) по отношение на крипто надзора.

Приемането на законопроекта в комисиите на Камарата на представителите беше двупартийно, определяйки криптоактиви и разпределяйки регулаторни отговорности между SEC и CFTC. Той изключва децентрализираните финанси от своя обхват и се стреми да осигури регулаторната яснота.

Сега обаче законопроектът е изправен пред несигурно бъдеще в Сената, където промяната на приоритетите преди изборите може да повлияе на напредъка му. Въпреки това приемането му в Камарата се разглежда като важен крайъгълен камък в регулирането на дигиталните активи в САЩ.

Лидерите и организациите в индустрията изразиха подкрепа за FIT21, като подчертаха необходимостта от регулаторна яснота за насърчаване на иновациите и защита на потребителите. Те твърдят, че САЩ трябва да запазят лидерството си във финансовите иновации, особено когато други региони напредват в регулирането на дигиталните активи.

Въпреки опасенията, повдигнати от някои демократи относно потенциалната нестабилност на пазара и регулаторните вратички, двупартийната подкрепа на законопроекта подчертава нарастващото признание за важността на регулирането на крипто индустрията в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Как крипто забраната в Китай помага на икономиката на САЩ

Уан Ян, вицепрезидент на Хонконгския университет за наука и технологии, коментира последиците от политиките на Китай спрямо криптовалутите.

28.06.2024 9:00 1мин. четене

Повечето американски политици вече подкрепят крипто сектора

Двупартийната подкрепа за криптовалутите нараства в правителството на САЩ, което оказва значително влияние върху бъдещото регулиране и политика. 

27.06.2024 18:00 1мин. четене

Дания въвежда забрана за Биткойн портфейли

Датският орган за финансов надзор (DFSA) предприема стъпки за премахване на нехостваните портфейли за Биткойн (BTC) като част от актуализираните си насоки за децентрализираното финансиране (DeFi).

27.06.2024 10:00 2мин. четене

Bitstamp премахва обвързаната с еврото стабилна монета на Tether

Борсата за криптовалути Bitstamp се подготвя за пълното прилагане на европейския регламент за пазарите на криптовалути (MiCA), като премахва от платформата си стабилната монета на Tether, Euro Tether (EURt), която е обвързана с еврото.

27.06.2024 6:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.