НАЧАЛО Други

Британските регулатори глобиха Citigroup с $79 милиона

23.05.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Британските регулатори глобиха Citigroup с $79 милиона

Британските регулаторни органи наложиха глоба на Citigroup (C.N) в размер на £61.6 милиона ($78.5 милиона) за пропуски в контрола на търговските операции, което е една от най-големите санкции за подобни нарушения.

Пропуските на Citigroup доведоха до рязък спад на европейските акции. Органът за пруденциално регулиране (PRA) и Органът за финансово поведение (FCA) разследваха инциденти, обхващащи периода от април 2018 г. до май 2022 г.

Citigroup обработи погрешна поръчка за $444 милиарда вместо за $58 милиона, което доведе до $1.4 милиарда погрешни поръчки за продажба, повлияли на европейските индекси преди отмяната им.

PRA приписа грешката на търговец, но отбеляза фундаментални пропуски в контрола на системата за търговия на Citigroup.

Въпреки многократните съобщения от страна на регулатора за подобряване, слабостите в системата на Citigroup се запазиха. Под ръководството на главния изпълнителен директор Джейн Фрейзър бяха положени усилия за отстраняване на недостатъците в управлението на риска и вътрешния контрол. Citigroup потвърди ангажимента си за спазване на правилата, като бързо коригира индивидуалната грешка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн и Етериум може да се стабилизират, но заплахата за останалата част от пазара не е отминала

Крипто пазарът в момента се консолидира след възхода от октомври до март, от който се възползваха основно притежателите на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

23.06.2024 20:00 2 мин. четене

БРИКС: Развиващите се държави се обединяват, за да се борят с долара

Алиансът БРИКС напредва в програмата си за дедоларизация, като включва местни лидери, ръководители на общини и профсъюзи от над 21 развиващи се страни.

23.06.2024 19:00 2 мин. четене

Как ще повлияят изборите за президент в САЩ на Биткойн?

Анализаторите на крипто борсата Bitfinex споделиха своето мнение дали цената на Биткойн (BTC) може да бъде значително повлияна от изхода на президентския дебат в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп на 27 юни.

23.06.2024 16:30 1 мин. четене

Топ 9 фактора, които могат да тласнат Етериум до нови висоти

Мат Хoуган, главен инвестиционен директор в Bitwise, определи девет ключови фактора, които може да помогнат на Етериум (ETH) и трябва да бъдат наблюдавани през втората половина на 2024 г.

23.06.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.