НАЧАЛО Други

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

22.05.2024 21:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

Съоснователят на Farcaster Дан Ромеро заяви, че това финансиране ще поддържа платформата в продължение на много години. През останалата част от 2024 г. фокусът ще бъде върху увеличаването на ежедневните активни потребители, подобряването на протокола с примитиви за разработчици като канали и директни съобщения и наемането на инженери на ниво персонал.

От октомври миналата година компанията отбеляза значителен ръст с 350,000 платени регистрации и 50Х увеличение на активността в мрежата. Ромеро отбеляза, че стотици разработчици се развиват на базата на протокола, като допринасят за все по-голям брой приложения и потребителски интерфейси.

Farcaster, изграден върху блокчейна на Optimism, има за цел да предостави на потребителите по-голям контрол върху техните данни и позволява на разработчиците да разширяват платформата чрез миниприложения, наречени „рамки“.

През март Farcaster водеше преговори за нов кръг на финансиране, който оценяваше компанията на над $1 милиард. Преди това, през юли 2022 г., Farcaster привлече финансиране в размер на $30 милиона, ръководено от A16z crypto, с участието на Standard Crypto, Elad Gil, 1confirmation, Scalar Capital, First Round Capital, Volt Capital, A Capital и други.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.