Home

Регулирана от ОАЕ крипто борса съобщи за пробив на сигурността

14.05.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулирана от ОАЕ крипто борса съобщи за пробив на сигурността

Rain, регулиранa крипто борса, базирана в Бахрейн, призна за значителен пробив в сигурността, довел до загубата на $14.8 милиона. Въпреки това борсата уверява своите клиенти, че всичките им средства са защитени.

Съобщава се, че на 29 април 2024 г. Rain е претърпяла сериозен пробив в сигурността, като блокчейн експертът, познат като “ZachXBT” разкри, че са загубени $14.8 милиона. Откраднатите средства са били разпределени в портфейли, съдържащи 137.9 BTC и 1,881 ETH, които не са били докосвани след атаката.

ZachXBT предположи, че Rain вероятно е била подложен на експлойт, с подозрителни изходящи потоци от неговите портфейли с BTC, ETH, SOL и XRP. Откраднатите средства бързо са били прехвърлени към борси и обмени за BTC и ETH.

В отговор от Rain разгледаха проблема в публикация, като увери клиентите, че ситуацията е разрешена и са предприети необходимите мерки за защита на средствата на клиентите. Те подчертаха, че всички клиентски средства се съхраняват сигурно на база 1:1, като се спазват строги регулаторни стандарти и правила за сигурност.

Rain Group заяви, че е покрила всички потенциални загуби, произтичащи от инцидента, като гарантира, че интересите на клиентите са защитени. Борсата продължава да функционира, като предлага крипто покупки, продажби, изпращане, получаване, както и депозити и тегления на фиатни пари.

Освен това от платформата заявиха ангажимента си да сътрудничат изцяло на правните и регулаторните органи, за да се справят с проблема по подходящ начин.

Инцидентът подчерта по-широкия въпрос за защитата на средствата на централизираните крипто борси, като през последните години инвеститорите загубиха сериозни суми заради хакове и експлойти.

Rain се регулира както от Abu Dhabi Global Market в ОАЕ, така и от Централната банка на Бахрейн. През 2022 г. борсата набра $110 милиона финансиранe, съвместно ръководен от Paradigm и Kleiner Perkins, с участието на различни страни, включително Coinbase Ventures, Global Founders Capital, MEVP, Cadenza Ventures и CMT Digital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Руски хакери използват изкуствен интелект за крипто кражби

Руските киберпрестъпници използват мрежа от AI генерирани уебсайтове, за да разгърнат софтуер, предназначен за кражба на идентификационни данни за крипто портфейли.

04.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Престъпниците използват кеш, а не криптовалути според нов доклад

Нов доклад на Центъра за обмен на информация и крипто анализ (ISAC) разкрива, че парите в брой са много по-разпространени от крипто в незаконните дейности в световен мащаб.

03.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Журналист е арестуван за разкриване на трафик на хора и крипто измами

Известен журналист, признат за разкриването на трафик на хора и измами с криптовалути в Камбоджа, е задържан от военната полиция на страната.

02.10.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Австралийската полиция конфискува криптовалути за милиони при мащабна операция

Австралийската федерална полиция (AFP) конфискува криптовалути на стойност $6.4 милиона, свързани с международен престъпен синдикат, по време на операция Kraken, в резултат на която е арестуван Джей Дже Юн Джунг.

02.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.