Home

Цените на петрола спадат на фона на вероятността за мирни преговори между Израел и Хамас

30.04.2024 19:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петрола спадат на фона на вероятността за мирни преговори между Израел и Хамас

Цените на петрола се понижиха в понеделник, тъй като вниманието се насочи към намаляване на геополитическото напрежение на фона на съобщенията за потенциални преговори за прекратяване на огъня между Израел и Хамас.

Цената на “West Texas Intermediate” се понижи с повече от 1% до $83 за барел, а на петрола сорт “Брент” – с около 2.3% до $87.4. Появиха се спекулации, че преговорите за прекратяване на огъня между Израел и Хамас може да започнат тази седмица.

Според източници, цитирани в “The New York Times“, израелските власти са изразили готовност да започнат диалог с Хамас, като са посочили намаляване на искането си за връщане на заложниците от 40 на 33. Съобщенията сочат, че дискусиите за прекратяване на огъня могат да започнат още във вторник, при условие че двете страни се съгласят да се съберат в Кайро.

Паралелно с това държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен, по време на посещението си в Саудитска Арабия в понеделник, призова Хамас бързо да разгледа израелското предложение. Той също така наблегна на засилените усилия за улесняване на двустранното примирие, особено на фона на ескалиращите опасения от потенциална израелска офанзива в Рафах, най-южния град на Газа, както съобщава Reuters.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.