НАЧАЛО Регулации

Ще отмени ли Китай забраната за Биткойн?

27.04.2024 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще отмени ли Китай забраната за Биткойн?

Китай, който преди беше известен със строгата си позиция по отношение на криптовалутите, изглежда преразглежда подхода си към Биткойн.

Последните събития в Хонконг сигнализират за потенциално преминаване към приемане на Биткойн, включително одобрението на борсово търгувани фондове (ETF).

През 2017 г. Китай започна репресии срещу криптовалутите, като наложи строги регулации върху първичните предлагания на монети (ICO) и затвори борсите за криптовалути. Тези репресии се разшириха до копаене и търговски дейности, водени отчасти от опасения за финансови рискове и незаконни дейности, свързани с дигиталните валути.

Репресиите доведоха до спад в хеширащата мощност на Биткойн, тъй като копачите се преместиха в юрисдикции с по-благоприятни разпоредби. Тази миграция предизвика временни колебания на пазара, повлиявайки на цената на Биткойн и променяйки глобалния пейзаж на копаене.

Хонконг наскоро одобри спот Биткойн и Етериум ETF, превръщайки се в пионер в приемането на криптовалутите като основни инструменти за инвестиране. Този ход на Хонконгската комисия по ценни книжа и фючърси бележи значително развитие и може да повлияе на политиките на Китай за криптовалута.

Одобрението на Биткойн ETF в Хонконг може да накара Китай да преразгледа забраната си за криптовалути. Успехът на регулираните инвестиции в криптовалута, съчетан с опасенията относно финансовата стабилност и незаконните дейности, може да проправи пътя за потенциална промяна в подхода на Китай към биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.