НАЧАЛО Регулации

Канада съди Binance за нарушаване на законите за ценни книжа

24.04.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канада съди Binance за нарушаване на законите за ценни книжа

Binance, известната крипто борса, е изправена пред ново правно предизвикателство в Канада, тъй като е подложена на нов колективен иск. Ищците твърдят, че Binance е нарушила местните разпоредби за ценни книжа.

На 19 април Върховният съд на Онтарио разкри предложение за сертифициране, което сигнализира за започване на колективен иск срещу Binance. Твърденията предполагат, че Binance е участвала в продажбата на крипто деривативни продукти на инвеститори на дребно без надлежна регистрация, което противоречи на Закона за ценните книжа на Онтарио (OSA) и на федералните закони.

Представлявани от Кристофър Лохан и Джереми Лидер, ищците искат обезщетение и отмяна на незаконните сделки с деривати. Те твърдят, че значителен брой канадски потребители на платформата Binance са инвестирали в крипто деривати, като подчертават значителното присъствие на инвеститори на дребно в този пазарен сегмент.

В иска се подчертава преобладаващото участие на дребно в търговията с деривати върху криптовалути, като се цитират статистически данни на Комисията по ценни книжа на Онтарио (OSC), които сочат, че над 50% от канадските собственици на криптовалути притежават инвестиции, надхвърлящи $5,000.

Binance е доминираща сила в глобалния пейзаж на крипто борсите, владеейки 58% от общия обем на спот търговията сред централизираните борси към март 2024 г. Освен това тя управлява най-големия пазар на деривати, изпреварвайки конкуренти като Bybit и OKX.

Тези правни действия срещу Binance следват обявените от нея през юни 2021 г. планове за прекратяване на дейността в Онтарио след предупреждение от OSC. Въпреки това съобщение и последвалото напускане на Канада през май 2023 г., местните власти продължават да проверяват борсата, като OSC поддържа текущо разследване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Турция иска де приведе крипто законите си с международните стандарти

На 16 май управляващата партия в Турция внесе в парламента проектозакон, чиято цел е да регулира криптовалутите. В това законодателно предложение се набляга на лицензирането и регистрацията на доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, за да се спазват международните стандарти.

17.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.