НАЧАЛО Биткойн

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

17.04.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

Чрез последния си анализ Коуен намекна за очертаващата се възможност за значителен 60% спад в стойността на ETH, посочвайки ерозията на критичните нива на подкрепа в търговската двойка ETH/BTC.

Тази двойка, която съпоставя стойността на Етериум с тази на Биткойн, е широко разглеждана като мерило за пазарните настроения и относителната сила между двете водещи криптовалути.

Опирайки се на исторически прецеденти, Коуен подчерта, че предишни пробиви на значителни нива на подкрепа в двойката ETH/BTC са предизвикали последващ 60% спад в двойката ETH/USD в рамките на три до шест месеца. Той отбеляза, че наскоро ETH/BTC загуби важна подкрепа, въпреки че пълните последици от това развитие остават несигурни.

Предпазливите забележки на Коуен идват на фона на повишената волатилност и неяснота на пазара на криптовалути, като Етериум се бори с колебания както в цената, така и в обема на търговията. Загубата на подкрепа за двойката ETH/BTC допълнително изостря несигурността около ценовата траектория на Етериум, особено когато той се стреми да запази решаващия праг от $3,000.

Според прозренията на крипто аналитика Али Мартинез следващата значима зона на подкрепа за Етериум се намира в диапазона от $2,000 до $2,430, където приблизително 9.37 милиона адреса колективно притежават около 53 милиона ETH.

От съществено значение е да се признае, че макар прогнозата на Коуен за спад от 60% да поражда съмнения, прогнозите по своята същност са свързани със спекулации. Миналите тенденции и потенциалните сценарии предлагат ценни прозрения, но те не предвиждат окончателно бъдещи резултати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС може да се забави с плановете си за нова валута след смърта на президента на Иран

Президентът на Иран Ебрахим Раиси трагично загина при катастрофа с хеликоптер в неделя, отбелязвайки значителна загуба за Иран и неговите глобални отношения.

21.05.2024 11:30 2 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.