НАЧАЛО Биткойн

Биткойн резервите на борсите достигнаха рекордно дъно – какво означава това?

10.04.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн резервите на борсите достигнаха рекордно дъно – какво означава това?

Биткойн (BTC) резервите на крипто борсите наскоро достигнаха исторически минимум, като в началото на април паднаха под 2 милиона BTC.

Това представлява по-малко от 10% от общото предлагане на Биткойн в обращение, което потенциално създава предпоставки за шок в предлагането поради повишеното търсене.

Според данни от CryptoQuant, в познати крипто адреси на борсите се държат само 1.94 милиона BTC, което представлява приблизително 9.8% от циркулиращото предлагане на Биткойн от.

Тенденцията на намаляване на борсовите резерви продължава, след като през юли 2021 г. достигна връх от 2.85 милиона BTC. Този спад показва, че инвеститорите в Биткойн изтеглят своите наличности от платформите за обмен, сигнализирайки за намерението си да държат своите Биткойн токени, вместо да ги търгуват или продават.

Шок на предлагането при Биткойн настъпва, когато наличното предлагане на борсите внезапно намалее, а търсенето се увеличи. Този сценарий обикновено води до рязко нарастване на обема на покупките и намаляване на обема на продажбите, което води до повишаване на цените.

Един от основните фактори, допринасящи за шока в предлагането, е значителното намаляване на резервите на борсите в резултат на големи тегления. Освен това халвинг събитието на Биткойн, което се случва приблизително на всеки четири години, допълнително засилва шока в предлагането, тъй като намалява наполовина процента на емитиране на нови BTC, предоставяни на миньорите.

Тъй като предлагането на нови BTC намалява, а обменните резерви продължават да намаляват, икономическото въздействие се засилва. Следователно нарастващото търсене на Биткойн на фона на свиващото се предлагане има потенциала да катализира значително увеличение на цената му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Сега е последният шанс да купите Биткойн под $70,000 – PlanB

Известният крипто анализатор PlanB предполага, че Биткойн (BTC) проявява подобни модели на поведението си като през 2017 г. преди драматичното си покачване.

21.05.2024 2:00 1 мин. четене

Цената на Биткойн продължава да се държи стабилно над $66,000

Цената на Биткойн (BTC) се установи над критичното ниво на подкрепа от $66,000, което доведе до повишена увереност и оптимизъм сред някои крипто трейдъри.

21.05.2024 1:00 2 мин. четене

Биткойн отново се изстреля над $70,000 – Етериум достигна $3,450

Двете най-големи криптовалути по пазарна капитализация реализираха завидни печалби в рамките на последните 24 часа, събуждайки любопитство сред крипто пазара.

20.05.2024 23:01 1 мин. четене

Биткойн адрес прехвърли $1 милиард срещу нищожна такса от под $10

Мащабен трансфер на Биткойн на стойност над един милиард долара наскоро привлече вниманието на пазара поради минималните такси.

20.05.2024 21:41 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

3 Отговори на “Биткойн резервите на борсите достигнаха рекордно дъно – какво означава това?”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.