НАЧАЛО Други

Слабият долар пренасочва вниманието към златото и среброто

29.03.2024 11:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Слабият долар пренасочва вниманието към златото и среброто

Неотдавнашен доклад на анализаторите на BMO Capital Market хвърля светлина върху динамиката на цените на среброто и златото.

Тъй като щатският долар е подложен на ерозия от страна на основните пазарни участници, се очаква привлекателността на благородните метали като златото и среброто да се засили в бъдеще.

В условията на колебаещи се оценки на USD и нови дъна инвеститорите се обръщат към златото и среброто като към средство за предпазване от инфлация и икономическа нестабилност. Спекулациите предполагат намаляване на глобалната значимост на щатския долар, което ще доведе до рязко повишаване на съотношението между златото и щатския долар.

Фактори като дедоларизацията и възходът на многополюсните валути допринасят за отслабването на щатския долар. The Kobeissi Letter подчертава вечната меча инерция за USD, като покупателната способност намалява значително с течение на времето.

Нарастващата инфлация и икономическите предизвикателства намалиха наполовина стойността на щатския долар, което подтикна инвеститорите да търсят поскъпващи активи. Тази тенденция тласка златото и среброто към безпрецедентни върхове, тъй като те все повече се налагат като предпочитани съхранители на стойност.

BMO Capital Markets прогнозира средна цена на златото от $2,100 за тройунция през следващата година, като през четвъртото тримесечие се очаква увеличение от 13%.

По подобен начин се очаква среброто да поддържа средна цена от $25.60 за тройунция, с прогнозирано увеличение до $28 през четвъртото тримесечие и средно 25.30 за тройунция през следващата година.

Анализаторите предвиждат, че американската валута може да се бори да се конкурира с нарастващите цени на златото и среброто, особено когато световните икономики навлязат в нова фаза на повишени фискални разходи, което допълнително ще подкрепи представянето на благородните метали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.