НАЧАЛО Финтех

Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

26.03.2024 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

Misyon Bank, пионерска необанка в Турция, разширява услугите си в областта на попечителството на дигитални активи и токенизацията чрез партньорство с швейцарския доставчик на попечителство на криптовалути Taurus.

Сътрудничеството, улеснено от дъщерното дружество на Misyon MisyonTech, ще интегрира технологията на Taurus, за да предложи услуги за попечителство на дигитални активи и токенизация в рамките на операциите на Misyon Bank.

Taurus, известна със своите решения за попечителство, използвани от големи европейски банки като Banco Santander и Credit Suisse, ще предостави своята платформа Taurus Protect, инструмента за токенизация Taurus Capital и блокчейн инфраструктурата Taurus Explorer.

Главният изпълнителен директор Ендер Хализдемир разглежда това партньорство като стратегическа стъпка към позиционирането на Турция като център за достъп до дигитални активи в световен мащаб чрез токенизация. Местният експертен опит на Техническия университет в Истанбул и KPMG ще допринесе за разработването на персонализирани решения за дигитални активи.

Въпреки че не бяха разкрити подробности относно включването на криптовалути като Биткойн в платформата Misyon, сътрудничеството сигнализира за значителна възможност за институционално участие в развиващия се крипто пазар в Турция.

Тъй като Турция се очертава като значим играч на световния крипто пазар, като обемът на трансакциите достигна $170 милиарда през 2023 г., Misyon Bank и Taurus очакват рязко нарастване на институционалната активност в региона, като целят да утвърдят Турция като лидер в областта на попечителството на дигиални активи и токенизацията в своята сфера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

CBDC: Централните банки трябва да се насочат към дигитални активи

Президентът на Bundesbank и член на ЕЦБ подчерта критичната необходимост централните банки да преоценят своите оперативни модели и бързо да приемат CBDC.

08.05.2024 10:30 2 мин. четене

Крипто портфейлът MetaMask представя нова актуализация тази седмица

MetaMask, водещ крипто портфейл, обяви, че скоро ще стартира нова функция, наречена “смарт транзакции”. Тази функция, която ще бъде въведена тази седмица, бележи първата от поредица актуализации, съобразени с наскоро представената пътна карта на портфейла.

07.05.2024 3:00 2 мин. четене

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.