Home

Биткойн може да направи сериозна корекция преди халвинга – ето защо

15.03.2024 6:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да направи сериозна корекция преди халвинга – ето защо

От началото на годината стойността на Биткойн е нараснала със забележителните 72%, като се повиши от $42,560 до почпти $74,000.

Това впечатляващо рали привлече отново вниманието към пазара на криптовалути. Въпреки това, на фона на вълнението, има индикации, сочещи към потенциален спад. Краткосрочните инвеститори в момента са свидетели на значителни печалби, като броят на притежаваните от тях BTC се е увеличил със зашеметяващите 70%.

Въпреки това по-големите инвеститори, често наричани Биткойн китове, започнаха да разтоварват своите авоари, като само през последния месец продадоха повече от 80 м00 BTC на обща стойност приблизително $4.96 милиарда.

Значителната активност на продажбите сред Биткойн китовете породи опасения за потенциална корекция на пазара. Анализаторите предполагат, че ако тази тенденция се запази, тя може да окаже натиск от продажби и да предизвика низходяща тенденция, което потенциално може да доведе до спад на цената на Биткойн до $61,700.

Въпреки това, на фона на тези мечи сигнали, има и положителни развития под формата на борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн. Тези финансови инструменти акумулират Биткойн с безпрецедентни темпове, като са натрупали общо 433,845 BTC, което се равнява на приблизително $31.67 милиарда, без да се включват GBTC на Grayscale.

Продължаващото натрупване на Биткойн от ETF-и, съчетано с възможността Биткойн да поддържа дневно затваряне над $74,000, представя контрастен бичи сценарий. Ако тези ETF-и запазят агресивното си натрупване, а цените на Биткойн останат устойчиви, това може да обезсили преобладаващата меча перспектива.

Този сценарий би могъл да проправи пътя за бичи пробив на цените преди халвинга, което потенциално да тласне цената на Биткойн към тестване на нивото от $85,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум ETF-ите в САЩ продължават с отливите

Пазарът на криптовалути преживя негативна седмица, като този спад се отрази и на базираните в САЩ спот Биткойн и Етериум борсово търгувани фондове (ETF), които достигнаха многомесечни дъна.

07.09.2024 23:00 1мин. четене

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

В какво състояние се намира пазарът според индекса на страха и алчността?

Неотдавнашният срив на крипто пазара вкара настроенията на инвеститорите в зоната на „екстремния страх“ спрямо индекса на страха и алчността на Биткойн.

07.09.2024 19:00 1мин. четене

Биткойн: Няколко причини, които може да са допринесли за понижението в цената

Цената на Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад, като се понижи с над 9% и падна под $53,000 за първи път от повече от месец късно вечерта в петък.

07.09.2024 15:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.