НАЧАЛО Регулации

Европейският парламент въвежда нови закони за нарушаване на санкции

13.03.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европейският парламент въвежда нови закони за нарушаване на санкции

Във вторник Европейският парламент одобри нов набор от разпоредби, насочени към борбата с нарушенията на санкциите, особено тези, свързани с криптовалути.

Представителите на 27-те държави – членки на Европейския съюз, подкрепиха с огромно мнозинство новите правила с 543 гласа “за“, 45 “против” и 27 “въздържал се“. Тези регламенти бяха стимулирани от конфликта между Русия и Украйна, тъй като нараснаха опасенията за нарушаване на финансовите санкции на ЕС срещу Русия.

Софи ин ‘т Велд, нидерландски законодател, отговарящ за прокарването на законодателството в парламента, подчерта необходимостта от него поради несъответствията и пропуските, произтичащи от различните национални подходи.

В съобщение за пресата тя заяви:

Това законодателство ни е необходимо, тъй като различните национални подходи са създали слабости и пропуски, а то ще позволи конфискуването на замразени активи.

Въпреки че санкциите са въведени на равнище ЕС, прилагането им е в правомощията на отделните държави членки, което води до разминавания в определенията на нарушенията и свързаните с тях санкции в различните държави, както се подчертава в съобщението за медиите относно гласуването в пленарна зала.

Новоприетите правила обхващат широк спектър от финансови услуги, включително предоставянето на “криптоактиви и портфейли“, което позволява налагането на санкции, които могат да включват замразяване на активи, включително в криптовалути.

Според приетия документ законодателството предоставя последователни определения за нарушения, като например незамразяване на средства, незачитане на забрани за пътуване или оръжейно ембарго, прехвърляне на средства на лица, на които са наложени санкции, или участие в транзакции с държавни структури от държави, на които са наложени санкции.

Преди да влезе в сила, законодателството трябва да получи одобрението на Съвета, съставен от високопоставени правителствени служители от държавите членки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Новата стабилна монета на Ripple е ценна книга според SEC

Kомисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) характеризира предложената от Ripple стабилна монета като „нерегистриран криптоактив“, като твърди, че служи като доказателство за потенциала на компанията да продължи нерегламентирани дейности без постоянна забрана.

09.05.2024 6:00 1 мин. четене

Кръстоносният поход на SEC срещу криптовалутите ще се отрази зле на Етериум

Джоузеф Лубин, съосновател на Етериум, изразява загриженост относно регулаторната позиция на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), заявявайки, че настоящият им подход към криптовалутите ще окаже значително влияние върху бъдещето на индустрията.

08.05.2024 17:30 2 мин. четене

Влад Тенев отвръща на обвиненията на SEC

Главният изпълнителен директор на компанията за търговия Robinhood се противопостави на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) след получаването на “Wells Notice”, официално уведомление за предстоящи действия по правоприлагане от регулатора.

08.05.2024 14:30 1 мин. четене

Компания за крипто опции получи първоначално одобрение за опериране в Абу Даби

QCP Capital, ключов играч в търговията с крипто опции, получи първоначално одобрение за установяване на операции в Абу Даби, сигнализирайки за по-нататъшно разширяване на крипто фирмите в Близкия изток.

08.05.2024 5:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.