НАЧАЛО Блокчейн

Uniswap отхвърли последното си предложение – какво означава това за цената на алткойна?

10.03.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Uniswap отхвърли последното си предложение – какво означава това за цената на алткойна?

Стойността на Uniswap (UNI) отбеляза спад от над 2% през последните 24 часа на търговия след отхвърлянето на предложение за промени в механизма за таксуване на протокола от страна на децентрализираната автономна организация (DAO).

Към момента на изготвяне на статията управленският токен на най-голямата децентрализирана борса в света (DEX) се търгува за $14, което породи опасения въпреки неотдавнашното му увеличение със 125% през последния месец.

Самото предложение беше представено на Uniswap DAO на 3 март. То имаше за цел да постигне две основни цели: засилване на участието на притежателите на UNI токени в управлението на протокола и създаване на икономически стимули за притежателите да делегират своите токени.

Поддръжниците твърдяха, че подобни корекции ще укрепят DAO, като не ѝ позволят да разчита само на едно изпълнение и по този начин ще насърчат повече експерименти.

Впоследствие беше проведена анкета, за да се прецени нагласата на общността към предложените промени. Приблизително 30 милиона гласа от UNI, представляващи 59.89% от общия брой, обаче се противопоставиха на изменението, в резултат на което то беше отхвърлено.

Въпреки разочарованието сред някои членове на общността, дължащо се на отхвърлянето, има и положителни развития, които трябва да се очакват, особено от миналата седмица.

Едно иновативно предложение за възнаграждаване на притежателите на UNI, които стейкват и делегират своите токени, получи единодушна подкрепа в анкетата.

В перспектива успешното изпълнение на предложените промени в платформата зависи от гласуването на веригата.

Първоначалното споменаване на предложението от фондация Uniswap повиши стойността на UNI с над 65%. Оттогава до момента на изготвяне на статията стойността му се е увеличила повече от два пъти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Chainlink разширява свързаността в шест различни блокчейна

Chainlink продължава своята експанзия като основен източник на данни, подобрявайки свързаността между различни блокчейни и проекти, особено във високоскоростни търговски среди, където надеждните данни са от решаващо значение.

14.05.2024 1:00 2 мин. четене

Етериум: Таксите за газ достигнаха близо 4-годишно дъно

Потребителите на Етериум празнуват значителен спад в таксите за газ, отбелязвайки най-ниските нива в мрежата от началото на 2020 г.

13.05.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн: Новият блокчейн стандарт се срива едва три седмици след старта

Иновативният протокол Runes на Биткойн работи в блокчейна в продължение на три седмици от стартирането му на 19 април, съвпадайки с последното халвинг събитие.

13.05.2024 6:00 2 мин. четене

Важно съобщение за блокчейн от директора на Franklin Templeton

Президентът и главен изпълнителен директор на Franklin Templeton Джени Джонсън наскоро изнесе ключова реч на конференцията на Milken Global Institute в Бевърли Хилс, където подчерта трансформиращия потенциал на блокчейн технологията и сподели прозрения за променящия се инвестиционен пейзаж.

12.05.2024 19:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.