НАЧАЛО Други

Илон Мъск с предложение за примирие с OpenAI, но при едно условие

08.03.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск с предложение за примирие с OpenAI, но при едно условие

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, предложи решение на пора с OpenAI, ръководена от Сам Алтман. Предложението му обаче зависи от едно извънредно предизвикателно условие.

В началото на март Мъск подаде иск срещу OpenAI и Алтман във Върховния съд на Сан Франциско, твърдейки, че е нарушено споразумението поради опасения, свързани с развитието на изкуствения интелект (AI), ориентирано към печалба. В иска се твърди, че OpenAI се е насочила към търговски интереси, а не към първоначалната си мисия за разработване на AI за подобряване на човечеството.

Мъск изтъкна по-специално сътрудничеството на OpenAI с технологичния гигант Microsoft, твърдейки, че това партньорство е отклонило компанията от основните ѝ цели. За да отговори на тези опасения, Мъск поиска OpenAI да се върне към корените си като организация с отворен код и поиска съдебно разпореждане, което да предотврати използването на технологията за изкуствен общ интелект (AGI) с отворен код с цел финансова изгода.

Малко след това OpenAI разпространи вътрешна бележка сред служителите си, в която изрази категорично несъгласие с иска на Мъск. Компанията гледа на действията на Мъск със съжаление, особено като се има предвид предишното му участие в компанията още от нейното създаване. Джейсън Куон, главен стратегически директор на OpenAI, предположи, че искът на Мъск може да се дължи на разкаянието му, че в момента не се занимава активно с компанията.

Нестандартното предложение на Мъск към OpenAI

В изненадващ развой на събитията Мъск посочи, че би обмислил да се откаже от съдебния иск срещу OpenAI при едно условие: ако компанията се ребрандира като “ClosedAI“.

Това искане на Мъск се смята за нереалистично, което означава, че милиардерът може да не е склонен да уреди делото в близко бъдеще.

Смята се, че враждебността между Мъск и OpenAI е възникнала от предполагаем неуспешен опит за интегриране на OpenAI в Tesla.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.