НАЧАЛО Други

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

05.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

Компанията на Бъфет, Berkshire Hathaway, се гордее с широк набор от акции, което му носи прозвището “Оракулът от Омаха” поради проницателните му инвестиционни стратегии и успеха му в управлението на фондовия пазар.

Въпреки че инвестицията на Berkshire Hathaway в Apple е добре известна, има още няколко забележителни акции, които Бъфет активно проучва и които заслужават внимание.

Сред тези инвестиции се откроява Coca Cola. Berkshire Hathaway е придобила значителен брой акции на Coca-Cola, което я превръща в една от най-значимите авоари на Бъфет. Привлекателността на Coca-Cola се крие в нейната стабилна дивидентна политика, която предлага 12-месечен дивидент, приблизително два пъти по-висок от текущата доходност на S&P 500. Освен това последователният растеж на Coca-Cola през последните шест десетилетия, дължащ се на адаптивния й подход към пазарните тенденции, допълнително засилва привлекателността й като инвестиционен вариант.

Друг ключов дял в портфейла на Бъфет е Procter and Gamble (P&G) – утвърдена марка, известна с разнообразната си гама от потребителски продукти. Стабилните приходи на P&G, устойчиви на икономическите колебания, я правят привлекателна инвестиция за Бъфет. Нейните продукти, които са основни стоки за домакинството, осигуряват стабилно търсене независимо от икономическите условия, като по този начин допринасят за стабилни цени на акциите и дългосрочна рентабилност.

Amazon, гигантът в областта на електронната търговия, също заема важно място в портфейла на Бъфет. Въпреки че делът на Amazon е относително по-малък, потенциалът за растеж на компанията, особено с нейните Amazon Web Services (AWS), е значителен. С впечатляващ оперативен доход и значителен принос от AWS, Amazon е готов за по-нататъшно разширяване на пазара и увеличаване на динамиката в обозримо бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Стабилната монета на Ripple и влиянието и върху крипто пазарите

В подробен анализ за Finextra, Карло Р. В. де Мейер, независим икономист и основател на De Meijer Independent Financial Services Advisory (MIFSA), обсъди предстоящото пускане на стабилна монета на Ripple.

21.05.2024 3:00 2 мин. четене

Ryanair обявиха обратно изкупуване на акции на стойност $760 милиона

Ryanair Holdings обяви план за обратно изкупуване на акции на стойност €700 милиона ($760.9 милиона) след увеличаване на приходите.

21.05.2024 0:00 2 мин. четене

Златото продължава да върви нагоре, но каква е причината?

В началото на април 2024 г. пазарът на злато отбеляза значително повишение на цената, продължавайки тенденцията, която подчерта ролята на благородния метал като хедж срещу инфлацията.

20.05.2024 22:30 3 мин. четене

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.