Home

Предупреждение за инвеститорите в меме криптовалути за зачестили измами

15.02.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предупреждение за инвеститорите в меме криптовалути за зачестили измами

Токените в екосистемата Shiba Inu, а именно SHIB, BONE и LEASH, напоследък привличат все повече внимание, което води до нарастване на популярността и интереса.

Инвеститорите, притежаващи тези токени, обаче трябва да бъдат предпазливи поради все по-широкото разпространение на измами, насочени към тях.

С разширяването на популярността на криптовалутите се наблюдава и съответно нарастване на броя на измамите, целящи да експлоатират нищо неподозиращите инвеститори. Тези измами често включват представянето на проекти на Shiba Inu или членове на екипи, свързани с SHIB, BONE и LEASH.

Измамниците могат да създадат фалшиви профили в социалните медии, уебсайтове или канали в Telegram, за да поискат средства или лична информация от нищо неподозиращи лица. “Shibarmy Scam Alert”, специален акаунт, известен с разкриването на измами и защитата на общността на Shiba Inu, издаде предупреждение към притежателите на SHIB, BONE, LEASH и Shiboshi токени за тези измамни практики.

Злонамерените участници дори са стигнали дотам, че пресъздават SHIB уебсайтове и имена на NFT колекции, за да заблуждават потребителите.

На членовете на общността настоятелно се препоръчва да разчитат само на връзки от официални източници и щателно да проверяват URL адресите за всякакви несъответствия, които биха могли да включват дребни промени като тирета или точки, въведени от измамниците, за да заблудят нищо неподозиращите потребители.

Освен това е изключително важно общността на Shiba Inu да знае, че токенът TREAT в рамките на екосистемата Shiba все още не е официално пуснат. На пазара се разпространяват фалшиви токени Treat и Shi, които фалшиво твърдят, че са свързани с екосистемата Shiba Inu, и злоупотребяват с логото на Shibarium.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн: ФБР залови извършителите на обир на стойност $250 милиона

ФБР е задържало две лица, свързани с мащабен обир на Биткойн, при който жертва е загубила около $250 милиона в дигиталната валута.

23.09.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Мъж от Ню Йорк е глобен с $36 милиона за измама на крипто инвеститори

Федерален съдия постанови мъж от Ню Йорк да плати $36 милиона, след като се твърди, че е измамил инвеститори, обещавайки нереалистична възвръщаемост, докато е използвал парите им, за да финансира луксозния си начин на живот.

23.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

BingX загуби $52 милиона при пробив в горещ портфейл

Крипто борсата BingX потвърди информацията за загуба на активи, след като откри необичайни тегления от един от горещите си портфейли на 20 септември.

20.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.